Karmod'dan Uganda ve Kenya'da toplu konut üretimi görüşmeleri

İSTANBUL (AA) - Karmod Prefabrik Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en son gerçekleştirdiği Afrika ziyaretinde Uganda...

Google Haberlere Abone ol
Karmod'dan Uganda ve Kenya'da toplu konut üretimi görüşmeleri

İSTANBUL (AA) - Karmod Prefabrik Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en son gerçekleştirdiği Afrika ziyaretinde Uganda ve Kenya'da toplu konut görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karmod Prefabrik açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Afrika ülkelerinden Uganda ve Kenya ziyaretlerine katılan Çankaya, Kenya'da 10 bin konut ve Uganda'da da bin konutun üretimiyle ilgili resmi makamlarla görüşmelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankaya, demonte ön üretimli yerinde kurulumlu prefabrik konutların Afrika'da ihtiyaç duyulan sosyal konutlara en uygun ev modeli olduğunu vurguladı.

Uzun ömürlü, hızlı üretimli, yerinde kurulumlu yapılarının ekonomik fiyatlarıyla avantajlı olduğunun altını çizen Çankaya, ihracat hedeflerine dikkati çekti.

Çankaya, şunları kaydetti:

"Afrika'ya olan ülke ihracatımız 12 yılda 3 milyar dolardan 20 milyar dolara geldi. Yeni hedef 50 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Prefabrik yapı sektörü olarak biz de bu hedefte önemli katkıyla yer almak istiyoruz. Karmod olarak Avrupa ve Amerika ülkeleri dahil 90'a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmiş bir firmayız. Afrika'da en çok ülkeye ihracat yapan firmalar arasında yer alıyoruz. Afrika'da daha büyük projeleri, daha kısa sürelerde tamamlayabilecek altyapı ve birikime sahibiz. 30. yılımızı kutladığımız bu dönemde Sudan, Nijerya ve Fildişi Sahilleri'nde temsilcilikler açarak Afrika'da kolay ulaşılabilir bir konuma geldik. Afrika ülkelerinde devam eden konut, okul, hastane, ofis ve şantiye projelerimizi daha da artırmayı hedefliyoruz."

Yorumlar