Karısını öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

- KADEM avukatı Hacıbektaşoğlu: - "Mahkemenin herhangi bir indirim yapmadan cezanın en üst sınırından, ağırlaştırılmış müebbet hapis olarak verdiği ceza en azından Nisa ile ilgili hepimizin yaşadığı, hepimizin vicdanını yaralayan o acıyı, üzüntüyü bir nebze olsun hafifletmiştir" - Nisa Ece İnçke'nin annesi Ece: - "Siz benim derdimi biliyorsunuz. Ben derdimi hep ağıt yakarak anlattım. Şimdi bir şey söyleyecek mecalim kalmadı. O bizim ciğerimizi yaktı, kızımı benden aldı. Verilen karar nedeniyle içim biraz rahat"

Google Haberlere Abone ol
Karısını öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

İSTANBUL (AA) - Kağıthane'de boşanmak isteyen eşi Nisa Ece İnçke'yi silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'nin, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ''Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin maktulün annesi Caziye Ece, "O bizim ciğerimizi yaktı, kızımı benden aldı. Verilen karar nedeniyle içim biraz rahat." dedi.

Davaya müdahil olan Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu, karar duruşması çıkışında adliye önünde yaptığı açıklamada, cezaların caydırıcı olabilmesi noktasında yargılamanın adil, hızlı ve etkin olması konusunda beyanda bulunduklarını ifade etti.

Eşi tarafından, henüz çok genç denilebilecek yaşta öldürülen Ençke'nin davasında karar çıktığını anımsatan Hacıbektaşoğlu, "Beklediğimiz gibi, herhangi bir indirim olmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olarak ceza takdir edildi. Bu kararın etkin, adil ve süresinde biten bir yargıma sonunda verilmesini arzu ederdik. Ancak ne yazık ki bu davalar uzadıkça hem mağdurun ailesinin hem de kamuoyunun vicdanında bazı sıkıntılar, üzüntüler de yaratıyordu." diye konuştu.

Son günlerde çocuğa yönelik cinsel istismar ve kadına yönelik şiddetin gündemde olduğunu hatırlatan Hacıbektaşoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesinin umut vadettiğini söyledi.

Davanın gereksiz celse uzatımları sonunda bugün karara bağlandığını dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Mahkemenin herhangi bir indirim yapmadan cezanın en üst sınırından, ağırlaştırılmış müebbet hapis olarak verdiği ceza en azından Nisa ile ilgili hepimizin yaşadığı, hepimizin vicdanını yaralayan o acıyı, üzüntüyü bir nebze olsun hafifletmiştir." dedi.

Hacıbektaşoğlu, KADEM olarak kadının ve çocuğun istismara uğradığı, öldürüldüğü, işkenceye maruz kaldığı her davada adaletin hızlı, etkin ve adil tecelli etmesini arzu ettiklerini vurguladı.

Nisa Ece İnçke'ye rahmet ve ailesine sabır dileyen Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

"Başından beri bütün aile her celseye geldi. Ailenin avukatıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı ile bu davayı başından itibaren takip ettik. Türkiye'de cezaların azlığı değil, cezaların caydırıcılığı noktasında herkesin üstüne düşen görevi yapmasıyla ilgili bir durum ve sıkıntımız var. Bir davayı, bir mahkeme ciddiyetle, hassasiyetle, dosyasını her celse okuyarak duruşma yaptığı takdirde, davanın tarafları olan mağdur yakınları davalarını takip ettiği takdirde sivil toplum ve kamu otoritesi davayı takip ettiği takdirde bu davalar elbette en üst hadden verilen cezalarla kamunun vicdanını ve milletin ortak adalet duygusunu sağlıyor demek oluyor."

Ailenin avukatı Mustafa Haki Okuducu da verilen kararın toplum barışına hizmet eden bir karar olduğunu belirterek, "Bizim toplumumuzda kadınlar ve çocuklar ihtimamı daha fazla hak ettikleri için bu kararın verilmesi ve kararın eldeki somut veriler dikkate alınarak verilmesi bize göre hakkaniyetin tecellisi olmuştur. Her şeyden önce cezaların caydırıcı olması gerekir. İnsanların bir suçu işlerken düşünmesi gerekir." diye konuştu.

Nisa Ece İnçke'nin annesi Caziye Ece ise şöyle konuştu:

"Siz benim derdimi biliyorsunuz. Ben derdimi hep ağıt yakarak anlattım. Şimdi bir şey söyleyecek mecalim kalmadı. O bizim ciğerimizi yaktı, kızımı benden aldı. Verilen karar nedeniyle içim biraz rahat."

Yorumlar