Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

- Trafik güvenliği için başlatılan "Trafik Dedektifleri" projesi kapsamında Ankara'da eğitim alarak başarılı olan öğrencilere ödül verildi - Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Avan: - "Proje kapsamında ülke genelinde 1 milyon öğrencimize doğrudan ulaşıldı ve bilgilendirme yapıldı. Trafik kurallarına uyma alışkanlığı adına küçüklerden çok çok fazla beklentimiz var"

Google Haberlere Abone ol
Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

ANKARA (AA) - Trafik güvenliği için başlatılan "Trafik Dedektifleri" projesi kapsamında Ankara'da eğitim alarak dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası ve trafik güvenliği eğitimi kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, yaptığı konuşmada, trafik kazaları nedeniyle her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, yüz binlerce kişinin de yaralandığını söyledi.

Yetişkinlerin, trafik kurallarına uyma alışkanlığını tam olarak kazanamadığını ifade eden Avan, "Büyükleri ne kadar eğitmeye çalışsak da bunu başaramadık. 3-17 yaş aralığındaki çocuklarımızın trafik konularında bilgilendirilmeleri ve toplum için örnek bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla 2013'ün sonunda, çocuklar için 'Trafik Dedektifleri' projesine başladık." diye konuştu.

Trafik kazalarının hiç yaşanmadığı bir ülke umuduyla çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirten Avan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında ülke genelinde 1 milyon öğrencimize doğrudan ulaşıldı ve bilgilendirme yapıldı. Bu eğitimler, önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrenciye ulaşmak için devam ettirilmelidir. Trafik kurallarına uyma alışkanlığı adına, siz değerli küçüklerden çok çok fazla beklentimiz var. O da sizlerin trafik kurallarına uymanız, büyükleri de trafik kurallarına uyma konusunda uyarmanız ve onlara örnek olmanız. Onlar maalesef size örnek olamadı, siz lütfen büyüklerinize örnek olun, belki onlar da sizden bir şey kapar."

- "Çocukların desteğine ihtiyaç var"

"Trafik Dedektifleri" eğitim programının sponsorluğunu yapan Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk de bugüne kadar birçok projede toplumun sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yaparak, kalıcı değişimler sağladıklarını vurguladı.

Öztürk, 2000 yılında başlattıkları "Temiz Tuvalet Kampanyası" ile bugüne kadar 9 milyon kişiye eğitim verildiğini ve Türkiye'de ciddi değişim sağlandığını ifade etti.

"Yeşil Yol" projesiyle ağaçlandırmalar, örnek köyler yapıldığını bildiren Öztürk, "Tarihe Saygı" projesiyle de 2006'dan bugüne, Çanakkale Savaşı'nın geçtiği kutsal alanların restore edildiğini anlattı.

Trafik kazalarının Türkiye'de de sorun olduğunu kaydeden Öztürk, her gün binlerce kişiyi ağlatan bu yaraya da çözüm bulmak gerektiği düşüncesiyle "Trafik Dedektifleri" projesini başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim bakanlıkları ile Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığının katkılarıyla bugüne kadar 1 milyon 900 bin çocuğa eğitim ve trafik dedektifi kartı verildiğini belirten Öztürk, trafik sorununun çözümünde çocukların desteğine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

- "Trafik Dedektifleri"ne ödül

Ankara'daki çeşitli ilkokul ve ortaokullardan programa katılan yaklaşık 200 öğrenciye, kısa süreli sinevizyon destekli "Trafik Dedektifleri" eğitimi verildi. Bazı öğrenciler de trafik kurallarını müzik eşliğinde katılımcılara gösterdi.

Programda, Ankara Trafik Vakfı tarafından "Trafik Dedektifleri" eğitim programında dereceye giren öğrencilerden birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın verildi.

Yorumlar