Karate Federasyonundan anlamlı proje

- Federasyon başkanı Delihasan: "15 Temmuz şehit ve gazilerinin ailelerine ücretsiz kurs verilmesine karar verdik" - "Katılımcıların spor malzemeleri ve ihtiyaçları federasyon ve kulüplerin desteğiyle karşılanacak"

Google Haberlere Abone ol
Karate Federasyonundan anlamlı proje


ANKARA(AA) - Türkiye Karate Federasyonu, 15 Temmuz şehit ve gazileri için başlattığı projede ailelere ücretsiz kurslar verecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra çeşitli kuruluşlarca yapılan şehit ve gazi ailelerine yönelik yardım ve destek organizasyonlarına Türkiye Karate Federasyonu da katıldı.

Federasyon yönetimi, proje kapsamında, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden veya yaralanan vatandaşların ailelerine ücretsiz kurs verme kararı aldı.

Federasyon başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de kan, organ ve tekerlekli sandalye bağışı, havacılılık faaliyetlerine özendirmek için maket uçak kampanyası gibi projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sporda amacın sadece madalya kazanmak olmaması gerektiğine vurgu yapan Delihasan, "Sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamak da gerekir. Şehit ve gazi ailelerine nasıl yardım ve destekte bulunabiliriz diye arkadaşlarımla istişare ettik. Bunun sonucunda şehit ve gazi ailelerine bu proje kapsamında ücretsiz kurs verilmesine karar verdik. Bütün spor malzemeleri ve ihtiyaçları da federasyon ve kulüplerin desteğiyle karşılanacak." ifadelerini kullandı.

Karate antrenörlerinin de projeye çok sıcak baktığını belirten Delihasan, "Antrenörler, bununla ilgili bilgilendirme yapmaya başladı. Bu projeden yararlanmak isteyenler karate kulüplerine giderek başvuruda bulunabilir. Karışıklıklar olabiliyor ve katılmak isteyenlere ret cevabı gelebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında katılımcılar, federasyonla internet üzerinden ya da telefonla iletişime geçerek durumu düzelttirebilir." diye konuştu.


Yorumlar