Karaman'daki cinayet davası

- Karaman'da 81 yaşındaki yaşlı kadını evinde boğarak öldürdüğü, cinsel istismarda bulunduğu ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıl hapisle cezalandırıldı

Google Haberlere Abone ol
Karaman'daki cinayet davası

KARAMAN (AA) - Karaman'da 81 yaşındaki kadını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, "kasten öldürme, cinsel saldırı ve yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıl hapis cezası verildi.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Üzeyir Eke (45), öldürülen Hatice Aksoy'un kızı Emine Özcan ve taraf avukatları katıldı.

Söz verilen sanık Eke, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Karakolda çok dövdüler. Bu yüzden önceki ifadelerimde suçlamaları kabul ettim. Tüm suçlamaları reddediyorum." dedi.

Maktulün kızı Emine Özcan ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Eke'ye, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "cinsel saldırı" suçundan 21 yıl ve "yağma" suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, verilen cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına da yer olmadığına hükmetti.

- Olay

Karaman'da 81 yaşındaki Hatice Aksoy, 8 Şubat'ta yalnız yaşadığı İmaret Mahallesi 173. Sokak'taki evinde ölü bulunmuş, yapılan otopside yaşlı kadının boğularak öldürüldüğü belirlenmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Üzeyir Eke'nin (46), daha önce cinsel istismar suçundan cezaevine girdiği, üzerindeki cep telefonunun da Aksoy'a ait olduğu belirlenmişti.

Aksoy'un evine hırsızlık amacıyla girdiğini, kendisini engellemek isteyince kadını boğduğunu ve cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ettiği öğrenilen zanlı, tutuklanmıştı.

Yorumlar