Karahan Tüneli'nden araç geçişleri başladı

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - Biz Malatya'yı bulunduğu konumda, etrafındaki illerle ana koridorlarla daha hızlı bağlamak adına adeta tüneller şehri haline getiriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Karahan Tüneli'nden araç geçişleri başladı

MALATYA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz Malatya'yı bulunduğu konumda, etrafındaki illerle ana koridorlarla daha hızlı bağlamak adına adeta tüneller şehri haline getiriyoruz." dedi.

Arslan, beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak D-300 karayolu üzerindeki Karahan Tüneli'nin hizmete alım etkinliğine katıldı.

Tünel girişinde makam aracının sürücü koltuğuna geçen Arslan, yanına Bakanlar Tüfenkci ve Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ı da alıp tünelden geçiş yaptı.

Bakan Arslan daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, tünelin bin 600 metre uzunluğunda çift tüp olduğunu belirtti.

Tünelle yaklaşık 7 kilometrelik ilave bağlantı yolları bulunduğunu anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Bu projeyle bölgedeki ulaşımın kış şartlarında kapanması engellenecek. Biz bugün Karahan Tüneli'ni bayram öncesi insanlarımız daha rahat seyahat edebilsin diye hizmete veriyoruz, ancak Sayın Başbakanımız ile daha sonra resmi açılışını yapacağız. İnsanlarımızın bayram öncesi rahatını düşünerek resmi açılışı sonraya bıraktık. Bugün hem Karahan Tüneli'nin bağlantı yollarını hizmete vereceğiz böylece Malatya-Kayseri bağlantısını daha da hızlı hale getireceğiz. Dolayısıyla doğu-batı aksında çok önemli bir güzergah."

Arslan, tünel ve bağlantı yollarıyla 214 milyon liralık bir projeyi Malatya'nın hizmetini sunduklarını dile getirdi.

Bir hafta sonra da Malatya ile Sivas'ı bağlayacak olan 626 metre uzunluğundaki iki ayrı tüp halindeki Çepiş Tüneli'nin hizmete alınacağını bildiren Arslan, "Yaklaşık 2 ay sonra da Sarsap tünelimiz var... Malatya adeta tüneller şehri olmaya devam ediyor. Biz Malatya'yı bulunduğu konumda, etrafındaki illerle ana koridorlarla daha hızlı bağlamak adına adeta tüneller şehri haline getiriyoruz. Yine bu tünellerle de kalmayacak devamı da gelecek." dedi.

Arslan, tünellerin, bağlantı yollarının kente ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, etkinliği katılan bakanlara ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Yorumlar