Karagöl'de sonbahar

- Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl, doğası ve sonbahardaki renk cümbüşüyle adeta görsel şölen sunuyor

Google Haberlere Abone ol
Karagöl'de sonbahar

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Karagöl, doğası ve sonbahardaki büründüğü renk çeşitliliğiyle görenleri adeta büyülüyor.

Çubuk ile Kızılcahamam ilçeleri arasında, Kavak ve Yıldırım dağlarının eteğinde krater gölü olan Karagöl'ün her 2 tarafı yamaçlarla, ayrıca çam, söğüt, ıhlamur, meşe ve dağ kavağı ağaçları ile çevrili.

Ne zaman oluştuğu kesin olarak bilinmeyen bin 522 rakımlı Karagöl, doğal güzelliğinin yanı sıra yazın yeşilin, sonbaharda ise sarı, kırmızı ve kahverenginin ağırlıklı olduğu renklerin binbir tonunu barındırıyor.

İlçe merkezine 28 kilometre uzaklıktaki göl, Ankara Büyükşehir Belediyesine devredildikten sonra başlatılan çalışmalar nedeniyle yaklaşık 7 aydır ziyarete kapalı halde bulunuyor.

Çubuk Doğa Severler Derneği Başkanı Halil Basri Uluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişlerin yasak olması nedeniyle Karagöl'deki çalışmaları takip edemediklerini belirterek, gölün bir an önce eski canlılığına kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Çalışma yapılırken gölün doğallığının bozulmamasını istediklerini dile getiren Uluğ, "İnşallah doğallığı bozulmadan Karagöl'deki çalışmalar tamamlanır. Doğaseverler ve fotoğrafçıların akınına uğrayan Karagöl'e gelen insanlar, kapalı olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor." dedi.

Yorumlar