Karabük'te FETÖ/PDY operasyonu

- FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları belirtilen bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı

Google Haberlere Abone ol
Karabük'te FETÖ/PDY operasyonu

KARABÜK (AA) - Karabük'te "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY bağlantılı bazı okul, dershane, pansiyon ve yurtlara yönelik çalışma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar, terör örgütüne finansman sağlamak, para toplamak, terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte üye olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atanmasını talep etti.

Karabük Sulh Ceza Hakimliği de mali müşavir Dursun Yaman, eğitimci Adnan Cansız ve Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz'in kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Yorumlar