Karabük'te "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

- Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan: - "Bu direniş, dillere destan bir direniş. Demokrasimiz adına dünyaya örnek olacak bir şanlı direnişi gösterdiniz"

Google Haberlere Abone ol
Karabük'te "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Bu direniş, dillere destan bir direniş. Demokrasimiz adına dünyaya örnek olacak bir şanlı direnişi gösterdiniz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Karabük Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Ceylan, milletin 22 gündür nöbet tuttuğunu, aslında bu nöbetin adının "vatan nöbeti" olduğunu söyledi.

15 Temmuz akşamı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını ve hainlerin millet iradesine el koymaya kalkıştığını ifade eden Ceylan, Başkomutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin sokağa çıktığını, demokrasisine sahip çıkarak darbe girişimini püskürttüğünü anlattı.

Darbe girişimi sırasında şehit verdiklerini belirten Ceylan, "Bu direniş, dillere destan bir direniş. Demokrasimiz adına dünyaya örnek olacak bir şanlı direnişi gösterdiniz. Herkese teşekkür ediyoruz. Darbe girişimi sonrasında ülkede çok güzel gelişmeler yaşandı. Birlik ve beraberlik duygusu en üst düzeye taşındı. Bugün burada her siyasi görüşten bu bayrak altında, bu mitingde hep bir aradayız." diye konuştu.

Bundan sonra hainlerin bir daha darbe girişimine kalkışamayacağına işaret eden Ceylan, "Yeltenemeyecekler. Bu gösterildi çok şükür. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece yenemeyeceğimiz, üstünden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Mehmet Aktaş da FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı millete savaş açtığını, hem de bunu bu milletin paralarıyla alınmış silahlarla yaptıklarını anlattı.

Vatandaşın Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı destanını bir kez daha yazdığını, Karabük'ün de darbe girişimi sırasında iki şehit verdiğini anımsatan Aktaş, "Vatan nasıl savunulur, vatana, bayrağa, ezana uzanan eller nasıl kırılır, bunu o FETÖ'cü teröristlere ve onların destekçisi küresel güçlere bir kez daha duyurdu, gösterdi." dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve siyasi parti başkanlarının da konuşma yaptığı etkinliğe, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de yer aldı.

Etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla sık sık terör örgütü aleyhine slogan atarak darbeye tepki gösterdi.

Mitingde esnaf ve birçok kuruluş tarafından vatandaşlara ücretsiz yiyecek ve içecek ikram edildi.

Yorumlar