Kapıkule'de 25 kilometrelik tır kuyruğu

- Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tırlar, 25 kilometrelik kuyruk oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
Kapıkule'de 25 kilometrelik tır kuyruğu

EDİRNE (AA) - Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tırlar, 25 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini, teslim edecekleri adreslere yetiştirmek için yola çıkan tır şoförleri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Bulgaristan'ın yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla aldığı önlemler nedeniyle de yoğunluk arttı. Yurt dışına çıkış yapmak isteyen tırların oluşturduğu kuyruk 25 kilometreyi buldu.

Tır şoförü Nuri Uzun yurt dışına çıkış yapabilmek için 3 gündür beklediğini belirtti.

İstanbul'dan yüklediği yükü İtalya'ya götürdüğünü ifade eden Uzun, ''Üç gündür kuyrukta bekliyorum, kimse bizle ilgilenmiyor. Bulgaristan'da operasyon var diyorlar, biz burada rezil oluyoruz. Su yok, yiyecek yok, ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz." dedi.

Temel ihtiyaçlarını seyyar satıcılardan karşıladıklarını, aldıkları su ve yiyeceklere normale göre 2 kat daha fazla para ödediklerini savunan Uzun, büyük sıkıntılar çektiklerini vurguladı.

Mustafa Katılmış ise ise yaklaşık 60 saattir kuyrukta beklediğini dile getirerek, yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, yaklaşık bin 100 tır yurt dışına çıkış yapmak üzere işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Yorumlar