Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına intibak işlemleri

- Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin intibak işlemlerinin, en geç 7 Ekim Cuma mesai bitimine kadar tamamlanması gerekiyor

Google Haberlere Abone ol
Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına intibak işlemleri

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin intibak işlemlerinin en geç 7 Ekim Cuma mesai bitimine kadar tamamlanması gerektiği bildirildi.

YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruda, daha önce çeşitli tarihlerde üniversitelere gönderilen yazılarla kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin intibak işlemlerine ilişkin açıklamalar yapıldığı anımsatıldı.

Yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin intibak işlemlerinde, öğrenim düzeyi için belirtilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredisinin dikkate alınacağı, başarılı olunan tüm derslerin, AKTS kredileri ile başarılı sayılacağı belirtilerek, öğrencinin başarısız olduğu F'li derslerin, eşdeğer dersler de dikkate alınarak verileceği kaydedildi. Öğrencinin ortalamasının 2'nin altında olması durumunda, not ortalamasını yükseltebilmek için ders verilebileceği bildirildi.

Öğrenciye intibaktan itibaren verilecek derslerde, alt sınıflarda bulunan dersleri (şartlı dersler dahil olmak üzere) alması zorunlu tutulamayacak ancak bunlar öğrenciye tavsiye edilebilecek. Bütün bu işlemler öğrencinin öğrenim düzeyindeki AKTS kredileri çerçevesinde yürütülecek.

Yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranların, kayıt olunan veya özel öğrenci olarak eğitim alınacak yükseköğretim kurumundaki intibak işlemlerinde, sadece öğrencinin transkripti ile kayıt olduğuna ilişkin belgenin (özel öğrenciler için de özel öğrenci olarak kabul olduğuna ilişkin belgesinin) sunulması yeterli olacak.

Bu belgelere sahip olanların intibak işlemlerinin, en geç 7 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlanarak öğrencilerin en kısa sürede eğitime başlamaları sağlanacak.

Yorumlar