Kapatılan vakıf üniversitelerinin devlet üniversitesi olması

- AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: - "Vakıf üniversitesi olarak faaliyet gösteren Gediz Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi; İzmir Üniversitesi ise İzmir Demokrasi Üniversitesi olmuştur" - "Meclis'te görüşmeleri tamamlanan Torba Yasa kapsamına alınan bu kararla İzmir’de üniversiteler bünyesinde bulunan öğrencilerimizin mağduriyetleri giderilmiş olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Kapatılan vakıf üniversitelerinin devlet üniversitesi olması

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kentte kapatılan iki vakıf üniversitesinin Torba Yasa ile devlet üniversitesi haline getirildiğini, bu uygulamayla binlerce öğrenci ve çalışanın mağduriyetinin giderileceğini belirtti.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında kapatılan Gediz ve İzmir üniversitelerinin alınan yeni kararla devlet üniversitesi haline geldiğini hatırlattı.

Torba Yasa kapsamına alınan bu kararın binlerce öğrenciyle çalışanı da etkileyeceğini belirten Delican, "Başbakan'ımız Binali Yıldırım’ın İzmir’e olan ilgisi ve sevgisi İzmir’in sorunlarına karşı duyarlılığı bu süreçte, binlerce gencimizin sorununa yıldırım hızıyla getirmiş olduğu çözümle tüm İzmirlileri mutlu etmiştir. Başbakan'ımızın bizzat sürecin en başından beri takip ettiği ve çözüme kavuşturduğu bu vakıf üniversiteleri sorunu çözülerek gençlerimiz adına belirsizliği ortadan kaldırmıştır." ifadelerini kullandı.

Vakıf üniversitesi olarak faaliyet gösteren Gediz Üniversitesinin adının Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesinin ise İzmir Demokrasi Üniversitesi olduğu bilgisini veren Delican, şunları kaydetti:

"Kentimizin değerlerine ve duruşuna uygun olan bu kararın eğitim alanına da bir hareketlilik getireceği kesindir. Bünyesinde kamu ve özel üniversiteler ile gençlerimizin tercih sıralamasında en ön sıralarda yer alan İzmir'imiz için alınan bu kararda emeği geçen başta Başbakan'ımız Binali Yıldırım ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İzmir’e verdiği değeri her zaman gösteren ve ilgisini bizden hiç eksik etmeyen Başbakan'ımızın bu tavrı tüm hemşerilerimizi de mutlu etmiştir. Uzun süredir gündemde olan bir sorunu daha çözerek İzmir’e müjde veren Başbakan'ımıza kentimiz adına sonsuz teşekkürler ediyoruz."


Yorumlar