Kapadokya'da renkli "Turizm Haftası" korteji

- Turistler için tur düzenleyen at ve ATV araçlarının sahipleri ile mehter takımı ve atlı jandarmanın katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu - Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici: - "Hafta boyunca turistlerin ilgisini çekecek farklı etkinlikler de düzenleyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Kapadokya'da renkli "Turizm Haftası" korteji

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kapadokya'da, "Turizm Haftası" nedeniyle bölgeyi ziyarete gelen turistlere tur düzenleyen at ve ATV araçlarının sahipleri, mehter takımı ve Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi bünyesindeki atlı jandarmanın katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Nevşehir'in Göreme beldesindeki etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, turistlerden de ilgi gördü. Çavuşin yolundan başlayan, çevredeki turistlerin meraklı bakışlarını çeken kortejin yürüyüşü belde meydanında sona erdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin bu yıl turizmde iyi bir ivme yakaladığını, sektörün ise bu durumun sürmesi için gayret gösterdiğini belirtti.

Yılın ilk çeyreğinde bölgeyi 380 binden fazla turistin ziyaret ettiğini aktaran Ekici, Turizm Haftası boyunca çeşitli etkinlikler planlandığını anlattı.

- "3 milyon turist hedefliyoruz"

Ekici, "Turizm sektörünün paydaşlarıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Turizm Haftası'nın amacı, toplumda turizm bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Hafta boyunca turistlerin ilgisini çekecek farklı etkinlikler de düzenleyeceğiz. Kapadokya'nın en yoğun sezonu 2014-2015 yıllarıydı. Bu yılın ilk çeyreğindeki verilerimiz o yılların aynı döneminden daha iyi. Bu sene 3 milyon turist hedefliyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan Hollandalı turist Rebecca Adriaanse, bölgenin eşsiz güzelliklere sahip olduğunu ifade ederek, gezintisi sırasında karşılaştığı kortejin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Adriaanse, "Bir haftadır Kapadokya'dayım. Bölgedeki vadilerde yürüyüş yapmaktan çok büyük keyif aldım. Sabah sıcak hava balonlarının uçuşlarını izledik, harika bir manzara vardı. Burada da şenlik gibi farklı bir sürprizle karşılaştık, Kapadokya harika bir yer." diye konuştu.

ABD'li turist Orion de Nevers ise daha önce farklı ülkelere seyahat ettiğini ancak Kapadokya'daki tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerin başka hiçbir yerde bulunmadığını dile getirdi.

Nevers, "Dünya'da birçok yeri gezdim ama Kapadokya gibi bir doğal güzellikle hiçbir yerde karşılaşmadım. Umarım daha çok Amerikalı turist burayı görmek için gelir. Böylesine bir doğal güzellikle daha önce karşılaşmadım." dedi.

Program kapsamında belde meydanında, katılımcılara ve turistlere yemek ikram edildi.

Yorumlar