Kapadokya'da bayram bereketi

- Bayram tatili nedeniyle yoğunluk yaşanan bölgede ziyaretçiler peribacaları arasında gezinti yapmak için ATV ve atlı turlara ilgi gösteriyor

Google Haberlere Abone ol
Kapadokya'da bayram bereketi

NEVŞEHİR (AA) - Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yer altı kentleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Kapadokya bölgesinde, bayram tatili dolayısıyla, müze ve ören yerlerinde ziyaretçi yoğunluğu yaşanırken, turistler at ve ATV turlarına katılarak peribacaları arasında gezinti yapıyor.

Ziyaretçilere, bölgenin tabiat harikası vadilerinde ve doğal kaya oluşumları arasında atlarla dolaşma imkanı sunan bir firmanın işletme müdürü Ömer Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinde yaşanan yoğunluğun turizm sektörüne çok olumlu katkılar sağladığını belirtti.

Çolak, "Bayram tatilinde yerli turistler at ve ATV turlarına çok yoğun ilgi gösteriyor. Araçların giremeyeceği vadilere ve peribacaları arasına bu turlara katılarak giriyorlar ve Kapadokya’nın daha önce hiç görmedikleri kısımlarında dolaşabiliyorlar." dedi.

Bölgenin doğal güzelliklerini at sırtında keşfetmeyi tercih eden tatilcilerden Özge Şenmerdan da tatil için Ankara’dan geldiğini, bölgedeki vadilerde atla gezinti yapmanın heyecan verici olduğunu söyledi.

Bölgedeki çeşitli turistik mekanları ziyaret ettiğini anlatan Şenmerdan, "Döndüğümde tüm arkadaşlarıma Kapadokya’da vadileri atlı turlara katılarak gezmeleri yönünde tavsiyede bulunacağım." diye konuştu.

Bayram tatilinde bölgeyi tercih eden ziyaretçiler, Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Uçhisar, Zelve, Paşabağları gibi tarihi ve turistik mekanların yanı sıra Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı ketlerini geziyor.

Yorumlar