Kanyondan uçuruma yuvarlanan kişiyi UMKE kurtardı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde gezinti için çıktığı kanyonda 10 metrelik kayalıktan düşerek yaralanan kişiyi Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)...

Google Haberlere Abone ol
Kanyondan uçuruma yuvarlanan kişiyi UMKE kurtardı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde gezinti için çıktığı kanyonda 10 metrelik kayalıktan düşerek yaralanan kişiyi Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kurtardı.

Marmaris'te bir otelde çalıştığı belirtilen Nihad Tahir (31), bir arkadaşının tavsiye üzerine İçmeler Mahallesi'ndeki kanyona gezintiye çıktı.

Kanyonda tek başına gezinti yaparken yaklaşık 10 metrelik kayalıktan düşerek yaralanan Tahir'in vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu.

Hareket edemeyen Tahir, cep telefonundan arkadaşını arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine ilk olarak UMKE ekipleri ulaştı ve yaralıya tıbbi destek sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmaris AKUT birimi, UMKE ekipleri ile yaralıyı kanyondan çıkararak sarp kayalıklardan ambulansa kadar taşıdı.

Tahir'in arkadaşı Hakan İloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşına üç hafta önce gidip gezdiği İçmeler Kanyonu ve şelalesini mutlaka görmesi gerektiğini kendisinin söylediğini belirtti.

Arkadaşına kanyon ve şelaleye gitmesi tavsiyesinde bulunduğunu dile getiren İloğlu, "İki kişi gitmesi gerektiğini belirtmiştim. Bir arkadaşıyla gideceğini söylemişti. İş yerine uğradım, kaza yaptığını öğrenince hemen olay yerine geldim. Tek başına gelmiş. Üçüncü çukurda 10 metre yükseklikten aşağıya düşmüş. Sağlık ekipleri gerekli müdahaleyi yaptı. Bu kanyon yalnız gelinebilecek bir kanyon değil." dedi.

Gazetecilere açıklamada bulunan AKUT Marmaris ekibinden Ergun Bozkurt da yaralı vatandaşın tahliyesine yardımcı oldukları, vücudunda kırıklar bulunan vatandaşı yaklaşık 10 metrelik uçurumdan çıkarttıklarını söyledi.

Ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tahir'in sağlık durumunun iyi olduğu, vücudunda bazı kırıkların bulunduğu bildirildi.

Yorumlar