Kanser teşhisi konulan röntgen teknisyenleri konusunda inceleme

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kanser teşhisi konulan röntgen teknisyenleri konusunda inceleme başlattı

Google Haberlere Abone ol
Kanser teşhisi konulan röntgen teknisyenleri konusunda inceleme

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji biriminde görev yapan ve kanser tanısı konulan röntgen teknisyenleri konusuyla ilgili inceleme başlattı.

Bakanlık tarafından, "Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji biriminde görev yapan 12 röntgen teknisyenine, mesleklerini yerine getirirken maruz kaldıkları iyonize radyasyon nedeniyle Troid Papiller CA teşhisi kondu." ve benzeri haberler sonrası gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Görevlileri Sendikasından (Türk Sağlık-Sen) alınan dilekçede, 12 röntgen teknisyeninin Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları birimine gönderildiği ve teknisyenlere Troid Papiller CA teşhisi konulduğu bilgisinin yer aldığı belirtildi.

Dilekçede, kanser tanısı konulmasına karşın, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından durum hakkında anılan birimde inceleme yapılmadığı ve hiçbir önlem alınmadığının ifade edildiği aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Durumun araştırılması amacıyla müfettiş incelemesi talep edilmektedir. Bahse konu şikayet dilekçesi iş sağlığı ve güvenliği yönünden incelenmek üzere İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığına 10 Haziran 2016 tarih ve 5079 sayılı yazı ile gönderilmiş, aynı yazı bilgi amaçlı olarak Türk Sağlık-Sen'e de gönderilmiştir. İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığınca olayın incelenmesi ile ilgili gerekli görevlendirme yapılmıştır."

Yorumlar