'Kanlı sözler'e tepkiler artıyor

Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine karşı sarf ettiği 'kanlı sözler'e tepkiler giderek büyüyor

Google Haberlere Abone ol
'Kanlı sözler'e tepkiler artıyor
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine ilişkin, "Bu üslup yüz binlerce üyesi ve milyonlarca oyu olan bir siyasi parti liderine hiç mi hiç yakışmamıştır ve maalesef bir iç savaş çığırtkanlığı gibi algılanmıştır." ifadelerini kullandı.

Malkoç, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün TOBB 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 'Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz' ifadeleriyle kasıtlı bir şekilde iç savaş çığırtkanlığı yaptığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının her şeyden önce vatanı ve demokrasiyi korumak için terör örgütleriyle kahramanca mücadele eden ve bu uğurda şehit ve gazi olan güvenlik kuvvetleri için bir hakaret olduğunu ifade eden Malkoç, "Neresinden bakarsanız bakın bu açıklama demokrasinin temel ilkeleri ve hukuk açısından tam bir faciadır. Adeta sandığa değil silaha vurgu yapmaktadır. Halkın iradesine tehditle, tahdit koymaya çalışmaktadır. Halbuki ortadaki konu, Türkiye'nin hükümet biçimine ait sivil, herkese açık bir tartışmadır." değerlendirmesinde bulundu.

Hukuki açıdan demokrasilerde herkesin her konuda konuşabileceğini ancak toplumu bölecek, şiddeti çağrıştıracak, şiddeti önceleyecek bir söylemin, hiçbir hukuk zemininde kendine yer bulamayacağını kaydeden Malkoç, "Bu üslup yüz binlerce üyesi ve milyonlarca oyu olan bir siyasi parti liderine hiç mi hiç yakışmamıştır ve maalesef bir iç savaş çığırtkanlığı gibi algılanmıştır. Bunu ne Türkiye ne de aziz milletimiz hak etmemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu bu üslubuyla Türk siyasetine değer katmamakta, değer kaybettirmektedir." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar