Kanarya Adaları'ndaki orman yangını can aldı

- La Palma kenti yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ve halen devam eden orman yangınında 1 orman işçisinin öldüğü bildirildi - 700 kişinin evini terk ettiği ve özel koruma altındaki 100 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangını çıkartmakla suçlanan Alman uyruklu kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Kanarya Adaları'ndaki orman yangını can aldı

MADRİD (AA) - İspanya'nın güneydoğusundaki Kanarya Adaları'nın La Palma kentinde ormanlık alanda dün çıkan ve halen devam eden yangında bir orman işçisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kanarya Adaları yerel yönetim yetkilileri tarafından basınla paylaşılan bilgilerde, yangın söndürme çalışmalarına katılan 54 yaşındaki bir orman işçisinin alevler arasında kalarak yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Jedey dağlık alanında dün çıkan ve 700 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı orman yangınını söndürmek için itfaiye, orman işçisi ve askeri birliklerin birlikte çalıştıkları açıklandı.

Bu arada, özel koruma altındaki 100 hektarlık ormanlık alanın yanmasına neden olan yangının çıkmasına neden olduğu gerekçesiyle 27 yaşındaki Alman uyruklu bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Söz konusu kişinin, ormanlık alanda tedbirsiz ateş yaktığı belirtildi.

4 helikopter, 5 uçak ve 32 aracın kullanıldığı, 100'den fazla personelin katıldığı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar