Kanadalı hacı adaylarında hac heyecanı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla bu yıl Kanada’dan hacca gidecek 31 kişiye seminer verildi

Google Haberlere Abone ol
Kanadalı hacı adaylarında hac heyecanı
Kanada’dan kutsal topraklara gidecek 31 hacı adayı için seminer düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile bu yıl Kanada’dan hacca gidecek 31 kişiye için Toronto’daki Pape Camisi’nde seminer verildi.

Pape Camii imam hatibi ve Kanada Diyanet Hac Organizasyonu Kafile Başkanı Ahmet Hamdi Karahan, sabah saatlerinde başlayan hac eğitim seminerinde, kutsal yolculuğa çıkacak olanlara hac farizasını nasıl yerine getireceklerini adım adım anlattı. Seminer, North York Türk Camisi imamı Bilal Gülmez’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seminer öncesi AA’ya açıklama yapan Ahmet Hamdi Karahan, "Bu sene Kanada’dan 41 hacımız var. Bu rakama, akraba kontenjanını kullanarak İstanbul’da bize katılacak olan 10 kişi de dahil. Kafilemizde, 2 yaşında bir de bebeğimiz bulunuyor. Milyonlarca Müslümanın bir arada olması, insana çok farklı bir heyecan veriyor. Hani derler ya, hac anlatılmaz ancak yaşanır." diye konuştu.
Seminere katılan bazı hacı adayları da çıkacakları kutlu yolculuktan büyük heyecan duyduklarını belirterek haccın tüm Müslümanlara nasip olmasını diledi.

Gün boyu devam eden seminerde hacı adaylarına yerine getirecekleri farizanın tüm aşamaları anlatıldı ve ibadet zamanları dışında da nelere dikkat etmeleri konusunda aydınlatıcı bilgiler verildi.
Seminere, Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Mahmut Demir ile Toronto Eğitim Ataşesi Seyithan Razi de katıldı.

Seminer sonunda hacı adaylarına, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve içerisinde kitap, CD, ihram ve çanta gibi ihtiyaç duyulan malzemelerin bulunduğu valizler dağıtıldı.

Kanada Diyanet Hac Kafilesi, 28 Ağustos günü Toronto’dan yola çıkacak.

Yorumlar