Kanada'dan Filistinli mültecilere 25 milyon dolar yardım

- Kanada Hükümeti, BM Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansına 25 milyon dolar bağışta bulundu - Uluslararası Kalkınma Bakanı Bibeau: - "Filistinliler, toplumlarına olumlu katkıda bulunmak için tüm imkanların seferber edilmesini hak ediyor. Kanada'nın bu yardımının milyonlarca mültecinin hayatını iyileştirmeye yardımcı olmasını umut ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kanada'dan Filistinli mültecilere 25 milyon dolar yardım

OTTAWA (AA) - Kanada, Filistinli mültecilerin temel ihtiyaçlarının sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) 25 milyon dolar bağışladı.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau, Ottawa'da yaptığı açıklamada, savunmasız milyonlarca Filistinli mültecinin eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için acil insani yardımda bulunmaya karar verdiklerini bildirdi.

Ortadoğu'daki milyonlarca Filistinlinin temel hizmetlerden ve çocuklarını okula gönderme imkanından mahrum olduğunu vurgulayan Bibeau, "Filistinli mülteci çocukları evrensel hoşgörü ve saygı değerlerini öğrenebilecekleri sınıflarda görmek istiyoruz. Filistinliler, toplumlarına olumlu katkıda bulunmak için tüm imkanların seferber edilmesini hak ediyor. Kanada'nın bu yardımının milyonlarca mültecinin hayatını iyileştirmeye yardımcı olmasını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bibeau, BM Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansına yapılan 25 milyon dolarlık yardımın 20 milyonunun temel hizmetlere erişimi artırma amaçlı olacağını, 5 milyonunun ise Suriye ve çevresindeki olaylardan etkilenen Filistinli mültecilerin acil yardım harcamaları için kullanılacağını aktardı.

Söz konusu yardımın özellikle kadınlar ve çocukların sağlık hizmetlerine, eğitim imkanlarını erişimine katkı sağlamasını arzu ettiklerini belirten Bibeau, bunun için Kanada Hükümeti olarak çok daha güçlü bir gözetim, düzenli kamp ziyaretleri ve güçlü anti-terörizm önlemlerini içeren izleme ve raporlamayı şart koştuklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar