Kanada Dışişleri Bakanı Dion Letonya'da

- Kanada Dışişleri Bakanı Dion: - "Letonya'ya göndereceğimiz askeri birlik, NATO'nun caydırma, dostluk ve dayanışma politikalarının bir göstergesidir" - "Kanada, dost, müttefik ve misafir olarak Letonya'ya yardım sağlamaktan gurur duyuyor" - "Letonya’nın her santimetrekaresini koruyacağız"

Google Haberlere Abone ol
Kanada Dışişleri Bakanı Dion Letonya'da

VİLNİUS (AA) - Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, ülkesinin Letonya'ya göndereceği askeri birliğin NATO'nun caydırma, dostluk ve dayanışma politikalarının bir göstergesi olduğunu söyleyerek, "Letonya'nın her santimetrekaresini koruyacağız." dedi.

Dion, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılımının ardından Letonya'nın başkenti Riga'ya geçti.

Kanadalı bakan, ziyareti kapsamında, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile bir araya geldi. İkili görüşmede, NATO Zirvesi'nde Kanada'nın Letonya'ya bir tabur asker gönderme yönündeki kararını ele aldı.

Rinkevics ile yaptığı toplantının ardından açıklamada bulunan Dion, NATO'nun yürüttüğü askeri dağıtım politikasını desteklediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Letonya'ya göndereceğimiz askeri birlik, NATO'nun caydırma, dostluk ve dayanışma politikalarının bir göstergesidir. Kanada, dost, müttefik ve misafir olarak Letonya'ya yardım sağlamaktan gurur duyuyor. Letonya’nın her santimetrekaresini koruyacağız."

Kanada'nın, Letonya'ya sürekli destek verdiğini vurgulayan Dion, "1921'de Letonya'nın bağımsızlığını destekledik. 1940'da ise Sovyetler Birliği'ne katılmasını tanımayan Kanada, Letonya'nın 1991'de bağımsızlığını geri alınmasını tanıdı." diye konuştu.

Yorumlar