Kanada Başbakanı Trudeau Ramazan Bayramı mesajı yayımladı

- Trudeau: - "Ramazan Bayramı yerelde ve dünya çapında ihtiyacı olanlara karşı şefkat ve insanlık bağlarının gösterilmesi için çok önemli bir fırsattır"

Google Haberlere Abone ol
Kanada Başbakanı Trudeau Ramazan Bayramı mesajı yayımladı

OTTAWA (AA) - Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ramazan Bayramı’nın, şefkat ve insanlık bağlarının gösterilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Trudeau, Ramazan Bayramı münasebetiyle mesaj yayımlayarak, ülkedeki Müslümanların bayramını tebrik etti.

Mesajında, Kanada'daki ve dünyadaki Müslümanların ramazan boyunca elde ettikleri manevi yenilenme ve nimetlere teşekkür etmek için bir araya geldiğini ifade eden Trudeau, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı yerelde ve dünya çapında ihtiyacı olanlara karşı şefkat ve insanlık bağlarının gösterilmesi için çok önemli bir fırsat zamanıdır. Bayram, aile bağlarını güçlendirmek, dostlukları yenilemek ve göstermek için de güzel bir zamandır. Bu önemli fırsatı değerlendirmek için Müslümanlar, özel sabah namazı, tebrik ve hediyelerle, özel kutlama yemeğini paylaşacaklar. Bu, bir aydır yiyecekleri ilk sabah kahvaltısı olacak.

Bugün, bize ve bizim büyük milletler binamıza muazzam katkıları için Kanada'nın bu canlı Müslüman topluluğuna teşekkür ediyoruz. Sahip olduğumuz bu kültürel çeşitlilik, bizim en büyük güç ve gurur kaynağımızdır. Eşim Sophie ve Kanada halkı adına Kanada’da ve dünyadaki Müslümanların Ramazan Bayramı kutluyorum. Eid Mubarak!"

Yorumlar