Kanaat önderlerinden terör saldırılarına tepki

- Muş'taki kanaat önderleri, son zamanlarda gerçekleştirilen terör saldırılarında sivillerin hedef alınmasına tepki gösterdi - Kanaat önderlerinden Karayıl: "Van, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır ve Gaziantep'teki saldırıları ne dinimiz kabul eder, ne insanlık kabul eder. Bu olayları yapanları lanetliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kanaat önderlerinden terör saldırılarına tepki

MUŞ (AA) - Muş'ta son dönemlerde yaşanan terör olaylarına karşı bir araya gelen kanaat önderleri, sivillerin hedef alındığı saldırıları kınadı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini dile getiren kanaat önderleri, toplumun tüm kesimlerinin hep birlikte bu saldırılara karşı sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

Hasköy ilçesindeki evinde, Bidiri aşireti üyeleriyle terör örgütlerinin saldırılarına tepki gösteren kanaat önderi Hikmet Karayıl, "Terörün her türlüsüne karşıyız. Türkiye'de birlik ve beraberliğin sağlanması için bu terör olaylarına herkes aynı tepkiyi vermelidir." dedi.

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin 40 yıl boyunca devletin tüm olanaklarını kullandığını, tüm stratejik kurumlara yerleştiğini anımsatan Karayıl, bunu yaparken insan haklarını, hakkaniyeti istismar ettiklerini belirtti.

Hikmet Karayıl, darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın, güvenlik güçlerinin ve halkın dik duruşu sayesinde önlendiğini dile getirerek, "Bu örgüt daha önce 'dindar' diye milletimizin sırtından geçiniyordu. Birçok insan bunlar 'namaz kılıyor, oruç tutuyor' diye ilgi gösteriyordu. Ama şimdi darbe girişiminde bulunan insanlara aileleri bile sahip çıkmıyor. Türk halkı bunlara mezar yeri bile vermiyor. Gerçekten ülkemize büyük bir kötülük düşündüler." diye konuştu.

Son günlerde bölge illerinde terör örgütünün sivillere yönelik saldırılarını arttırdığına dikkati çeken Karayıl, şöyle devam etti:

"Van, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır ve Gaziantep'teki saldırıları ne dinimiz kabul eder, ne insanlık kabul eder. Bu olayları yapanları lanetliyoruz. Burada amaç, Türkiye'nin büyümesini engellemektir. Bunlar başkalarına taşeronluk yapıyor. Biz Bidiri aşireti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bunlara karşı dik duracağız. Vatanımıza, bayrağımıza, devletimize ve milletimize sahip çıkacağız. Bunların yaptığını kınıyoruz ve lanetliyoruz."

- "Terörün her türlüsüne karşıyız"

Muş Ulu Cami İmamı Cevdet Aydın ise terör saldırılarından en çok bölge halkının zarar gördüğünü belirterek, terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Herkesin huzur içinde yaşadığı bir dönemde FETÖ'nün darbe girişiminde bulunarak ülkeye büyük zarar verdiğini kaydeden Aydın, "Çok şükür Allah, ülkemizi, milletimizi bu beladan muhafaza etti. PKK terör örgütü özellikle bu bölge halkını bezdirdi. Ancak, devletimiz bu konuda kararlıdır, inşallah bunların üstesinden gelecektir. Demokratik yollarla parti kurarak, konuşarak sorunları fevkalade çözebilirler. Dinimizde 'bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş' gibidir. Onun cezası ebedi cehennemdir. Ben buradan bütün gençlerimize çağrıda bulunuyorum; Bu hareketlerinizden vazgeçin, bu memleket hepimize yetiyor." şeklinde konuştu.

- "İslam barış dini, öldürmeyi emretmez"

Hasköy Merkez Cami İmamı Ahmet Manbaki de tarihte görülmemiş bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Dinimiz barış dinidir, insanların öldürülmesini asla ve asla kabul etmez. Güzel bir ülkemiz ve milletimiz var. Ama bu milleti çekemeyen dış güçler, bu ülkenin huzurunu bozmak için çaba gösteriyorlar. Bu son terör olayları da bunların devamıdır aslında. Orada umduklarını bulamayınca bu şekilde başkalarını devreye soktular. Elazığ'da yıllardır hiç olay olmamıştı. Ne yaptılar, 'huzuru olan bölgelerin de huzurunu kaçıralım' dediler. Gaziantep'te bir düğünde yaşanan saldırıyı İslam adına yaptıklarını söylüyorlar. İslam, barış dini değil mi? Bunlar dinle, imanla alakası olmayan canilerdir."

Yorumlar