Kan bağışı yapanlara madalya

- Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezince, Ordu'da düzenli kan bağışında bulunan 252 kişi ödüllendirildi

Google Haberlere Abone ol
Kan bağışı yapanlara madalya

ORDU (AA) - Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezince, Ordu'da düzenli kan bağışında bulunan 1 kişiye plaket, 251 kişiye madalya verildi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi tarafından, "Dünya Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla bir otelde yapılan törende, düzenli kan bağışlayan vatandaşlar madalyayla ödüllendirdi.

Törende, 45 defa kan bağışı yapan 1 kişiye plaket verilirken en az 10 kez kan bağışlayan 251 kişiye de madalya takdim edildi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının ülkenin kan ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Türk Kızılayının ülke genelinde 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağış merkezi, sabit ve mobil kan bağış birimleri aracılığıyla kan topladığına işaret eden Yıldırım, "Düzenli olarak Türk Kızılayına kan bağışında bulunan herkese çok teşekkür ederim. Bundan sonrada kan bağışının düzenli olarak sürmesini bekliyoruz çünkü kan sürekli ihtiyaçtır. Bütün vatandaşların böyle bilmesini istiyorum." dedi.

Kan nakliyle ilgili "doğru bilinen yanlışları" düzeltmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Yıldırım, "Kan bulmak sorun değil, güvenli kan bulmak sorun. Bundan 5-10 yıl önce kan bulmak çok zordu, şimdi ise Türkiye'de yılda ortalama 1 milyon 900 bin ünite kan toplanıyor." diye konuştu.

Türk Kızılayının ülkenin kan ihtiyacının karşılanmasında sorumlu kurum olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu anlamda her geçen gün yenilenen ve kendini geliştiren bir Kızılay var. En önemlisi modern merkezler ve kan merkezleri inşa etti. İnşallah Ordu'da da güzel bir tesisi inşa edip bölge halkının hizmetine sunacağız. Bu anlamda girişimlerimiz sürüyor. İnşallah yakın zamanda netice alacağımızı ümit ediyorum."

Kızılayın araç filosunu ve hizmet kalitesini artırdığını anlatan Yıldırım, "Artık her yerdeyiz. Sürekli sahadayız ancak en modern tesisleri kursak da en iyi hizmeti vermiş olsak da kan bağışçılarımız olmadığı sürece yapmış olduğumuz her şey boşunadır." dedi.


Yorumlar