Kamuda görevden almalar

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "İnceliyoruz, belli bir ihanet varsa gereğini yapacağız. Biz bu arada yaşın yanında kurunun da yanmasını istemiyoruz" - "Hem devlete ihanet edeceksin hem devletten maaş alacaksın, öyle bir şey olmaz"

Google Haberlere Abone ol
Kamuda görevden almalar

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlayan görevden almalarla ilgili, "İnceliyoruz, belli bir ihanet varsa gereğini yapacağız. Biz bu arada yaşın yanında kurunun da yanmasını istemiyoruz." dedi.

Eroğlu, Bakanlıkta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığındaki görevden almalara ilişkin bilgi verdi.

Eroğlu, şöyle konuştu:

"Devletten hem maaş alacak hem devlete ihanet edecek, bu kabul edilemez. Biz bunlardan emin olduklarımızı açığa alıyoruz. Mahkeme, teftiş süresi devam edecek, suçlu bulunursa bunlar devlet memurluğundan atılacak. Hem devlete ihanet edeceksin hem devletten maaş alacaksın, öyle bir şey olmaz."

Gerekli incelemelerin ardından görevden almaların devam edebileceğini belirten Eroğlu, "İnceliyoruz, belli bir ihanet varsa gereğini yapacağız. Biz bu arada yaşın yanında kurunun da yanmasını istemiyoruz. Dolayısıyla çok ciddi inceliyoruz. Arkadaşların emin olduğu kişileri görevden alacağız." dedi.

Bakan Eroğlu, bu büyük ihanetin cezasız kalmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

Yorumlar