Kamboçya'daki FETÖ'ye bağlı okulların kapatılması için girişim

- Türkiye'nin Phnom Penh Büyükelçisi Tuğ: - "Ülkedeki Zaman Okulları'na verilen her türlü desteğin durdurulması ve grubun faaliyetlerinin en kısa zamanda engellenmesiyle ilgili Kamboçyalı hükümet yetkilileri ve milletvekilleriyle yakın iletişim halindeyiz" - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sounry: - "Şu ana kadar bakanlığımıza herhangi bir resmi talep iletilmedi. Talep bakanlığımıza ulaştığında gereken önem verilecektir"

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya'daki FETÖ'ye bağlı okulların kapatılması için girişim

PHNOM PENH (AA) - Türkiye'nin Phnom Penh Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, Kamboçya'daki FETÖ'ye bağlı okulların kapatılması için bu ülkedeki hükümet yetkilileri ve milletvekilleri ile sürekli temas halinde olduklarını bildirdi.

Tuğ, düzenlediği basın toplantısında, Kamboçya'daki Zaman Uluslararası Okulları'nın, Türkiye'de 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Türk hükümetinin, bu ülkedeki terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e bağlı grupların kapatıldığını görmek istediğini bildiren Tuğ, "Ülkedeki Zaman Okulları'na verilen her türlü desteğin durdurulması ve grubun faaliyetlerinin en kısa zamanda engellenmesiyle ilgili Kamboçyalı hükümet yetkilileri ve milletvekilleriyle yakın iletişim halindeyiz." dedi.

Kamboçya hükümeti ile her alanda yakın iş birliği içinde olduklarını ifade eden Tuğ, FETÖ'ye bağlı okulların kapatılması konusunda da hemfikir olunacağına inancını dile getirdi.

Tuğ, Türkiye'deki darbe girişiminin, bu terör örgütünün yapısının anlaşılmasını sağlayacağını vurguladı.

Kamboçya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Chum Sounry de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Phnom Penh yönetimine ülkedeki Zaman Okulları'nın kapatılmasıyla ilgili resmi bir talep ulaşmadığını, ulaşması durumunda konuyu ele alacaklarını söyledi.

Sounry, "Şu ana kadar bakanlığımıza herhangi bir resmi talep iletilmedi. Talep bakanlığımıza ulaştığında gereken önem verilecektir." dedi.

Kamboçya'da 3 farklı kampüste faaliyet gösteren Zaman Okulları'nın, ana okulundan üniversiteye kadar eğitim verdiği biliniyor.

Yorumlar