Kamboçya Başbakanı Hun Sen Moskova'da

- Rusya Başbakanı Medvedev, Kamboçyalı mevkidaşı ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya Başbakanı Hun Sen Moskova'da

MOSKOVA (AA) - Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, temaslarda bulunmak üzere Moskova'ya gelen Kamboçya Başbakanı Hun Sen ile görüştü.

Moskova yakınlarındaki Başbakanlık rezidansında gerçekleşen görüşmede konuşan Medvedev, iki ülke arasındaki ticari hacmin yılın ilk bölümü itibarıylayüzde 40 arttığını belirterek, "Ancak bu ciddi artış bile iki ülke arasındaki potansiyeli yansıtmıyor. Kamboçya ile 2020 yılına kadar işbirliği anlaşmaları imzaladık. Bu anlaşmaların yatırım, işbirliği ve ticari ilişkilerin gelişmesinde yeni bir aşama olmasını umut ediyorum" dedi.

Medvedev, Kamboçya ile enerji, teknoloji, sondaj, madencilik, tarım ve telekominikasyon alanlarında işbirliği potansiyeli olduğunu söyledi.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen ise, Rusya ile çok sayıda anlaşma imzaladıklarını belirterek, her iki ülkenin de imzalanan anlaşmaların yerine getirilmesi için çalışması gerektiğini belirtti.

Medvedev ve Hun Sen görüşmesinin ardında askeri teknik, nükleer enerji, iletişim teknolojileri ve spor alanlarında 8 anlaşma imzalandı. İki ülke arasında, 2020 yılına kadar ekonomik, ticari ve yatırım projelerini kapsayan eylem planı imzalandı.

Yorumlar