Kalkınma Bakanı Yılmaz:

- "Bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. Terörle mücadeleyi de kararlılıkla devam ettireceğiz" - "İdeolojik olarak hareket eden belediyelerin hizmet etmek yerine, başka işlerle uğraşmaları kalkınmamız açısından da bir kayıptır"

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Yılmaz:

SİİRT (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. Terörle mücadeleyi de kararlılıkla devam ettireceğiz." dedi.

Bakan Yılmaz, Siirt Üniversitesi (SİÜ) İlahiyat Fakültesi binasının temel atma töreni ile merkez kütüphanesi açılışında yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan istikrarsızlıklar nedeniyle yüksek faiz ödemek durumunda kalan Türkiye'nin artık güçlü hükümet yönetimi sayesinde faiz ödemediğini belirtti.

Terörle mücadele edilirken, kalkınma çabasının da devam ettirileceğini ifade eden Yılmaz, ikisini de bir arada gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yılmaz, güvenliğin olmadığı yerde gelişmenin istenilen düzeyde gerçekleştirilemediğini vurgulayarak, teröristlerin insanların canına ve malına zarar verdikleri gibi bu yörenin kalkınmasına, gelişmesine, sosyal hayatına ve istihdamına büyük darbe vurduğunu kaydetti.

Kalkınmanın temelinde emniyet ve adaletin olduğunu aktaran Yılmaz, "Güvenliğin olmadığı bir yerde hiç bir şey olmaz. Bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. Terörle mücadeleyi de kararlılıkla devam ettireceğiz." diye konuştu.

Bakan Cevdet Yılmaz, bölgede istihdamın büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Ekonomimizi geliştireceğiz, bu bölgede özellikle istihdam çok önemli. Genç bir nüfusumuz var. Bu gençlere daha fazla istihdam imkanı sunmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Nitelikli insanları ve yatırımları cezbetsin"

İnsanların yaşamayı tercih edeceği şehirlerin iyi oluşturulması durumunda sermayenin de geleceğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şehir, eğer insanların yaşamayı tercih etmeyeceği nitelikteyse kalkınma mümkün olamaz. Dolayısıyla iyi şehirler kuracağız ki bir taraftan sosyal hayatın kalitesi artsın, diğer taraftan da nitelikli insanları ve yatırımları cezbetsin. Bu çerçevede maalesef bu bölgemizdeki yerel yönetimlerin bir çoğunun son derece kötü performans sergilediğini söylemek zorundayım. İdeolojik olarak hareket eden belediyelerin hizmet etmek yerine başka işlerle uğraşmaları aynı zamanda kalkınmamız açısından da bir kayıptır."

- "İslam korkusunu insanların yüreklerinde güçlendirmeye çalışıyorlar"

İslam dünyasının, mezhep ve etnik çatışmalar nedeni ile büyük sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, küresel güçler ile bir takım menfaat odaklarının müdahaleleri sonucu büyük acılar yaşandığını bildirdi.

Bakan Yılmaz, İslam'ın adını kullanıp terör eylemlerine girişen örgütlerin var olduğunu ve bu örgütlerin uluslararası medyada İslam kelimesiyle yan yana getirilerek sunulduğunu anımsatarak, "Birileri istiyor ki İslam'ın gerçek özünü insanlık tanımasın, insanlık İslam'dan uzak olsun. Sürekli bir şekilde medyada İslam ile terör kelimesini yan yana getirmeye çalışıyorlar. İslamofobiya dediğimiz hadiseyi yaymaya çalışıyorlar." dedi.

Yılmaz, şunları söyledi:

"İslam korkusunu insanların yüreklerinde güçlendirmeye çalışıyorlar. Buna karşı bizimde kendimize dönüp, öz eleştiri yapmamız lazım. Biz öyle şeyler yapmalıyız ki bütün bu çabaları boşa çıkarmalıyız, bunun da özü bana göre İslam dünyasının ilme yeniden değer vermesini oluşturuyor. Bunu yaptığımız zaman emin olun bugün yaşadığımız noktadan çok farkı noktaya gideceğiz. Farklı İslami kesimlere, cemaatlere, mezheplere, görüşlere daha toleranslı yaklaşarak İslam dünyasında kardeşliği güçlendirmek zorundayız. Birliği, ve beraberliği güçlendirmek zorundayız. Bunları yapmadığımız sürece, bu zaaflarımız devam ettiği sürece birleri de gelip o zaafları kullanacaktır.

Mezhep çatışmalarının, nükleer silahtan daha tehlikeli olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "İlmi güçlendirmezsek, birileri gelip bu çatışmaları körükleyecekler ve İslam dünyasının kaynaklarını sömürecekler, genç nesilleri heba edecekler. Dolayısıyla üniversitelerimizin ve ilahiyat fakültelerimizin özel olarak bu alanda çok önemli katkılar sunabileceğine inanıyorum. İyi insanlar yetiştirelim, nitelikli, donanımlı insanlar yetiştirelim." diye konuştu.

Yorumlar