Kalkınma Bakanı Elvan:

- "Ülkemizi hedef aldılar ama başaramadılar, başaramayacaklar. Başarma şansları yok zaten. Bizim milletimiz, vatandaşımız, korkak bir millet olsaydı, korkak bir devlet olsaydı, böyle bir devlet olmazdı. Korkmadık, korkmuyorsunuz, korkmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Elvan:

KARAMAN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Ülkemizi hedef aldılar ama başaramadılar, başaramayacaklar. Başarma şansları yok zaten. Bizim milletimiz, vatandaşımız, korkak bir millet olsaydı, korkak bir devlet olsaydı, böyle bir devlet olmazdı. Korkmadık, korkmuyorsunuz, korkmayacağız." dedi.

Karaman Aktekke Meydanı'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Elvan, 15 Temmuz akşamı 2 bin 200 yıllık şerefli bir geçmişi olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine yuvalanan hainlerin, Pensilvanya’daki hain terörist başının çakallarının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez milletin üzerine silahla saldırdığını söyledi.

"Silah doğrultuldu, bomba atıldı. TBMM tarihinde ilk kez düşmanın yapmadığını bu çakallar yapmış ve bombalamıştır" diyen Elvan, "Hain çeteler, TSK içerisine yuvalanan teröristler, nasıl askeriyeye yerleştirildi biliyor musunuz? Soruları çalarak askeriyeye yerleştirilenler, yine soruları çalarak kurmay subay olanlar, emir komutaya değil bizzat Pensilvanya’daki terörist başının emrini alanlar, yine terörist başının sözlerine iman eden çakallar sürüsü, bu millete ihanet eden bu millete karşı tankları, uçakları, devletin parasıyla alınmış olan, düşmana karşı kullanacağımız silahları vatandaşlarımıza doğrulttular. Bizim milletimiz göğüslerini siper etti. 'Biz, Türkiye uğruna ölmeye hazırız' dediler." ifadelerine yer verdi.

TSK içerisine yuvalanmış olan teröristlerin Emniyeti, MİT’i külliyeyi bombalayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldıklarını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızı, o Türkiye sevdalısı, millet sevdalısı, vatan sevdalısı, devlet sevdalısı, bayrak sevdalısı Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Ülkemizi hedef aldılar ama başaramadılar, başaramayacaklar. Başarma şansları yok zaten. Bizim milletimiz, vatandaşımız, korkak bir millet olsaydı, korkak bir devlet olsaydı böyle bir devlet olmazdı. Korkmadık, korkmuyorsunuz, korkmayacağız. Allah sizlerden razı olsun. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Siz burada direnirken, yine Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan için nöbet tutarken, Ankara’da yaşlısı genci milletimiz, bayrak sevdalısı kardeşlerimiz tankın altına yattı. Tanklara siper oldu O tanklara geçit vermedi. Savaş uçakları bomba atarken, bombaya karşı göğüslerini siper ettiler. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. O şehitlerimiz istiklal mücadelesinde, istiklal savaşında şehit olan kardeşlerimiz neredeyse onlar da aynı mekandadır."

- Tüm Türkiye darbeye karşı durdu

78 milyon kardeşimizin dünyaya Türk milletinin demokrasi aşığı bir millet olduğunu gösterdiğini vurgulayan Elvan, "Yine sizler milli irade için, demokrasi için, özgürlük için her türlü fedakarlığı yapabileceğinizi tüm dünyaya gösterdiniz. Fakat Batı bu kalabalıkları göremedi. 81 ilimizi dolduran o milyonları 79 milyon insanı görmedi." dedi

Elvan, darbe girişiminin ilk saatlerinde darbeye karşı çıkmayanları eleştirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Demokrasi diyen ülkeler, demokrasiden ne kadar uzak olduklarını gösteriler. Halbuki Türkiye’de 79 milyon vatandaşımız tüm partilerimiz AK Parti, CHP, MHP ve tüm partilerimiz darbeye karşı dimdik ayakta durdu. Sadece partilerimiz değil tüm yazılı ve görsel basınımız o akşam televizyonları izlediniz o televizyonların başındaki yiğit insanlar darbeye karşı yayınlarına devam ederek dik durdular. Tüm STK’lar darbeye karşı dik bir duruş sergiledi."

TSK içerisinde yer alan o darbecilerin kökünü kazıyacaklarını, kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ'cüleri kökünden temizleyeceklerini belirten Bakan Lütfü Elvan, "Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız, artık evlerimize dönelim diyene kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. O hainlere de gereken dersi vereceğiz. Her birini teker teker temizleyeceğiz ve hukuk önünde her birisi teker teker bunun hesabını verecek. Hukuk çerçevesi içerisinde gereken dersi vereceğiz." dedi.

Birkaç gün önce hain terörist başının Pensilvanya’dan, "Ben bugüne kadar Batı'ya hizmet ettim. Bundan sonra da size hizmet etmeye hazırım. Ne olur beni Türkiye’ye teslim etmeyin." dediğini ifade eden Elvan, kendilerine "hizmet hareketi" diyen o ihanet şebekesinin ele başının, Türkiye dışında herkese çalıştığını itiraf ettiğini ve bir an evvel Türkiye’ye iade edilmesini istediklerini vurguladı.



Yorumlar