Kahramanmaraş'taki göçük davası

- Çöllolar Kömür Sahası'nda 11 kişinin ölümüne neden olan göçükle ilgili 23 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'taki göçük davası

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Çöllolar Kömür Sahası'nda 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan göçükle ilgili 23 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesindeki 20. duruşmaya, göçük altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın eşi Gülgün, çocukları Onur Tuncer ve Zümrüt, babası Cafer ve annesi Kezbani Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk, avukatlar ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 5'i katıldı.

Dava savcısına mütalaa hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 22 Kasım'a erteledi.

Gülgün Koşan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin cenazesinin göçük altından hala çıkarılamadığını hatırlattı.

Sürekli adliye koridorlarına gelmek zorunda kaldıklarını dile getiren Koşan, "Adalete güveniyoruz. Bu işin sorumluları cezasını çeksinler. Eşim orada ekmek parası için bulunuyordu. Kendisine verilen emri yerine getirdi." dedi.

Koşan ailesinin avukatı Kazım Oluç da duruşmanın yine ertelendiğini ifade etti.

Göçük altında kalan işçilerin ölümüne neden olanların cezasını çekmesini istediklerini belirten Oluç, şöyle konuştu:

"Duruşmayla ilgili mahkeme iddianameyi savcılığa sundu. Biz bir konuda itirazda bulunup, suç duyurusunda bulunacağız. Bilindiği üzere hainlerin girişimleriyle 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşandı. Bunun sonucundaysa kamuda görevden ihraçlar yaşandı. Bizim davamızda da bir kumpas olduğu kanaatindeyiz. İlk duruşmaya çıkan mahkeme başkanı ve savcılarla karşı tarafın bir avukatı meslekten ihraç edildi. Bu nedenle müvekkilimin adil yargılanmadığı kanaatindeyiz. Mahkemenin hukuka uygun karar vereceğine inanıyoruz."

- Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükteyse 10 kişi toprak altında kalmıştı. Göçük altından dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'ya ise ulaşılamamıştı.

Yorumlar