Kahraman'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

- TBMM Başkanı Kahraman: - "İlk, orta ve lise düzeyinde 18 milyon öğrencimize, bir milyonu aşan öğretmen kadrosuyla hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığımızın bu yıl da eğitim hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldığına inanıyorum. Meclisimizin de her dönem olduğu gibi bu öğretim yılında da eğitim sistemimizin meselelerinin çözümü için iktidarı ve muhalefetiyle bir bütün olarak gayret göstermeye devam edeceğini belirtmek isterim"

Google Haberlere Abone ol
Kahraman'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

ANKARA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim-öğretim yılında, hizmetlerinde herhangi bir aksamamaya meydan vermemek için her türlü tedbiri aldığına inandığını belirterek, "Meclisimizin de her dönem olduğu gibi bu öğretim yılında da eğitim sistemimizin meselelerinin çözümü için iktidarı ve muhalefetiyle bir bütün olarak gayret göstermeye devam edeceğini belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kahraman, yarın başlayacak 2017-2018 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletin manevi ve maddi olarak gelişiminin en önemli dayanaklarından birinin "öğreti" olduğunu belirten Kahraman, çocukların ve gençlerin eğitimine önem veren milletlerin, tarihi yönlendirdiklerini ve insanlığın gelişimine öncülük ettiklerini vurguladı.

Kahraman, "Millet olarak bizim de gelecekte yönümüzü tayin edecek olan, eğitim ve öğretime verdiğimiz ehemmiyet olacaktır. Ruh köküne bağlı, öğrenmeye açık, araştırmacı, değerlendirme ve yorum kabiliyeti yüksek, temeli mazide, dalları geleceğe uzanmış fertler yetiştirmek eğitim öğretim faaliyetimizin gayesi olmalıdır. İnsan yetiştirmek pahalı, bir o kadar da kalıcı bir yatırım ve görevdir." değerlendirmesinde bulundu.

Nitelik kazandırılan her insanın, geleceğin daha parlak ve ihtişamlı olmasına katkıda bulunacağını aktaran Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın ve gençlerimizin donanımlı fertler olarak yetişmesinde en önemli görev, öğretmenlerimizle birlikte ailelerimize düşmektedir. Bilinmelidir ki çözüm odaklı düşünmeyi öğreteceğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz, lider Türkiye'mizin geleceğini inşa edecektir. Bu çerçevede ilk, orta ve lise düzeyinde 18 milyon öğrencimize, bir milyonu aşan öğretmen kadrosuyla hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığımızın bu yıl da eğitim hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldığına inanıyorum. Meclisimizin de her dönem olduğu gibi bu öğretim yılında da eğitim sistemimizin meselelerinin çözümü için iktidarı ve muhalefetiyle bir bütün olarak gayret göstermeye devam edeceğini belirtmek isterim."

İlköğretim haftasını kutlayan Kahraman, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının eğitim hayatına başlayacak öğrencilere, öğretmen, idareci ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar