Kahraman komandolardan gece tatbikatı

- Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen "Erciyes-2016 Tabur Görev Kuvveti Müşterek Fiili Hava İndirme Tatbikatı" başladı

Google Haberlere Abone ol
Kahraman komandolardan gece tatbikatı

KAYSERİ (AA) - Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen "Erciyes-2016 Tabur Görev Kuvveti Müşterek Fiili Hava İndirme Tatbikatı" başladı.

Tatbikat kapsamında subay ve astsubaylardan oluşan 8 kişilik komando timi 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan CSA tipi uçakla 13 bin 500 fite çıktı. Gerçek silah ve mühimmatla tam olarak donanan askerlerin üzerinde havada birbirlerini görebilmeleri ve takip edebilmeleri için kimyasal sıvı dolu fosforlar da bulundu.

Gökleri yuva bilen ve hiçbir engel tanımayan korkusuz komandolar, yaklaşık 40 kilo ağırlığındaki sırt çantalarıyla birlikte boşluğa kendilerini bırakarak Karasazlık bölgesine iniş yaptı.

Senaryo gereği düşmanın gerisine sızan komandolar, sabah atlayış yapacak askerler için yer emniyeti aldı. Kademeli olarak atlayış yapan ve yerde 12 kilometrelik alanın güvenliğini sağlayan komandolar, tatbikatın ilk bölümünü başarıyla tamamladı.

Tatbikata 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak da katıldı. Uçakta komandolarla birlikte olan Gürak, gündüz atlayışına göre oldukça zor olan gece atlayışına katılan askerleri tek tek tebrik etti.



Yorumlar