"Kahraman Kazanlılar" için şehitler ormanı kurulacak

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığından jetlerin kalkışını engellemek isterken şehit düşen Kazanlılar için orman oluşturulacak - Orman Genel Müdürlüğünün 300 dekar alanda tesis edeceği "Kahraman Kazan Şehitler Ormanı"nda, sonbaharda 5 bin fidan toprakla buluşturulacak

Google Haberlere Abone ol
"Kahraman Kazanlılar" için şehitler ormanı kurulacak

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığından jetlerin kalkışını engellemek isterken şehit düşen Kazanlılar için orman kurulacak.

Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında üs olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan F-16'ların sivil halkı bombaladığını belirtti.

Eroğlu, "Kazanlı kahraman vatandaşlarımız, bu jetlerin kalkışını engellemek için o gece üste toplandı. Demokrasisine sahip çıkan Kazanlılar, o gece 9 şehit verdi." ifadelerini kullandı.

Kazanlıların adeta Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında ortaya konulan ruhu yansıttığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu vatandaşlarımız, araçlarını üssün önüne çektiler, saman balyalarını ateşe vererek uçakların görüş alanını daraltmaya çalıştılar. Kendilerini jetlerin önüne siper ettiler ve buradan havalanarak Ankara'yı vuran jetleri engellemeye çalıştılar. Fakat darbe girişimini engellemek için büyük kahramanlık örneği gösteren Kazanlılara darbeci askerler tarafından ateş açıldı ve 9 kahramanımız şehadete ulaştı, pek çoğu ise yaralandı."

- "Şehitlerimizi sonsuza kadar yad edeceğiz"

Bakan Eroğlu, demokrasisi, milleti ve vatanına gönülden bağlı olan ve orada şehit düşen Kazanlılar için "Kahraman Kazan Şehitler Ormanı" kuracaklarını bildirdi.

Orman Genel Müdürlüğünce 300 dekar alanda tesis edilecek ormanda, sonbaharda 5 bin fidanın toprakla buluşturulacağını belirten Eroğlu, "Bu ormanda yeşerecek fidanlarla şehitlerimizi sonsuza kadar yad edeceğiz. Vatan onlara çok şey borçlu. Ne yapsak onların haklarını ödeyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar