Kadir Gecesi Batı Trakya'da coşkuyla kutlandı

- Gümülcine ve İskeçe'de tüm camiler vatandaşların akınına uğradı

Google Haberlere Abone ol
Kadir Gecesi Batı Trakya'da coşkuyla kutlandı

GÜMÜLCİNE (AA) - İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi Batı Trakya’da coşkuyla kutlandı.

Kadir Gecesi'nde Gümülcine ve İskeçe bölgelerinde tüm camiler vatandaşların akınına uğrarken, Rodop ilinde Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Yaka bölgesi sakinleri Bulatköy'de düzenlenen iftarda bir araya geldi.

Bölgedeki en büyük Türk köylerinden biri olan Bulatköyde her yıl Kadir Gecesi'ne özel olarak düzenlenen iftar programına Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolos Yardımcısı Murat Ertaş, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Başkanı Mustafa Aliçavuş ile civar köylerden ve Gümülcine'den çok sayıda soydaş katıldı.

Müftü Şerif, etkinlikle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nin tüm Batı Trakya'da heyecanla yaşandığını belirterek, bu gece Bulatköyde olduğu gibi birçok köyde toplu iftarlar düzenlendiğini söyledi.

Batı Trakya'da ramazanda düzenlenen toplu iftarların azınlığın birlik ve beraberliğinin pekişmesine vesile olduğunu ifade eden Şerif, "Diğer günlerde yoğun yaşam koşulları nedeniyle bir araya gelemeyen insanlarımız bu iftarlarda bir araya geliyor, zengin, fakir aynı yemeği paylaşıyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum, bunu düşünenlerden Allah razı olsun. Cenab-ı Allah'tan Müslümanım diyen, iman ehliyim diyen herkesin bu geceyi gerektiği gibi değerlendirmelerini ve ardından da bayram yapmalarını niyaz ediyorum." dedi.

DEB Başkanı Aliçavuş, Batı Trakya'da ramazanda düzenlenen toplu iftar geleneğinin Türk Azınlığın bir araya gelmesi için fırsat oluşturduğunu ifade ederek, "Kadir Gecesi’nin tüm İslam dünyasına ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığına hayırlara vesile olmasını dilerim." diye konuştu.

Türk Azınlığın birikmiş sorunlar karşısında her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Aliçavuş, "Ramazan boyunca düzenlenen toplu iftarlarda bunu büyük oranda gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Gelecek Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar