Kadınlar meslek öğrenerek kendi işini kuruyor

- Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: -"Kadınlar için geliştirdiğimiz Mikro Kredi Projesinden istifade eden yaklaşık 650 girişimci kadın kendi işini kurdu"

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar meslek öğrenerek kendi işini kuruyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile İŞ-KUR ortaklığında düzenlenen "2016 - 2017 İŞ-KUR kursları" başladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kursların başlaması dolayısıyla Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kadınların çalışma hayatında yer almasının önemine değindi.

Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının, 2003 - 2016 yılları arasında yüzde 26'dan yüzde 31'e yükseldiğini ifade eden Çağırıcı, kadınların meslek öğrenerek sosyal yaşama katılımını sağlamak amacıyla İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkeziyle ortaklaşa 50'den fazla branşta meslek edindirme eğitimleri verdiklerini aktardı.

Çağırıcı, yaklaşık 2 bin kadın kursiyerin eğitim aldığını, 2011 yılından bu yana açılan 49 kursu başarıyla tamamlayan 774 kursiyerin mezun olduğunu ifade ederek, yeni eğitim öğretim yılında 133 kursiyerin ders alacağını aktardı.

Çağırıcı, "Kurslardan yararlanan bin 500 kadın geliştirdiği el becerisiyle evinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulundu. Kadınlar için geliştirdiğimiz Mikro Kredi Projesinden istifade eden yaklaşık 650 girişimci kadın kendi işini kurdu." bilgisini verdi.

Kadınlar için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan işbirliğiyle 4 dönemdir girişimcilik kursu açtıklarını hatırlatan Çağırıcı, "Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde 30'ar kişilik açılan ve tamamlanan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik kurslarından 114 kadın kursiyer girişimcilik sertifikası almayı başardı." şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da 2004 yılında hükümetin başlattığı İŞ-KUR'un sosyal fonlarından yararlanan ilk ilçenin Bağcılar olduğunu söyledi.

İŞ-KUR Başakşehir Şube Müdür Vekili Gülcan Ayyıldız ise Bağcılar'da kurslara katılanların sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, "Kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Kurslarımıza ara vermeksizin katılın. Size sunulan bilgileri alın ve endişeye kapılmayın. Engelliler sarayında ve merkezimizde sizlere yardımcı oluyoruz, danışmanlık yapıyoruz. Böylece iş bulmanıza katkı sağlayacağız." şeklinde konuştu.


Yorumlar