Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

- UNODC Başkanı Yuri Fedotov: "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle herkesi bu aşağılık suçu sonlandırmak için kendisini adamaya ve birliğe davet ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

VİYANA (AA) - Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Yuri Fedotov, kadına yönelik cinayetlerin yüzde 60'ının eşi veya ailesi tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Fedotov, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla yayımladığı açıklamada, 2012 yılında dünya genelinde 43 bin 600 kadının eşi, arkadaşı ve aile üyeleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Fedotov, "Bu, her gün ortalama 119 kadının öldürüldüğü veya her 12 dakikada bir kadının öldürüldüğü anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Göstergelerin üzücü ve iç karartıcı olduğunu belirten Fedotov, kadına yönelik cinayetlerin yüzde 60'ın kadının eşi veya ailesi tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Fedotov, kadına yönelik suçların önlenmesi için uluslararası standartları teşvik ettiklerini vurguladı.

Suçların, sürdürülebilir kalkınmanın önünde büyüyen bir engel olduğunu ifade eden Fedotov, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle herkesi bu aşağılık suçu sonlandırmak için kendisini adamaya ve birliğe davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar