Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun yeni durağı Mersin

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle başlayan "Kadın Girişimci Yönetici Okulu"...

Google Haberlere Abone ol
Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun yeni durağı Mersin

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle başlayan "Kadın Girişimci Yönetici Okulu" eğitimlerinin 16. durağı Mersin olacak.

Garanti Bankası açıklamasına göre, banka ve BÜYEM iş birliğiyle 2012 yılında başlayan Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesi kapsamında verilen eğitimlerin 16'ncısı Mersin'de düzenlenecek. Proje kapsamında 1 Haziran’da başlayacak ücretsiz eğitimlerle kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu genişletmek amaçlanıyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin, müşteri ilişkileri, hukuk, finans ve insan kaynakları konularında yaklaşık 1 ay süresince eğitim vereceği projenin Mersin etabı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Türkiye gibi gelişen ekonomiler için kadın iş gücünün ne kadar önemli olduğunu fark ederek, 2006 yılında harekete geçen ve kadın girişimciliğini farklı bir segmentte değerlendiren ilk banka olduklarını belirtti.

Karadere, kadın girişimcileri güçlendirmek amacıyla başladıkları çalışmaları, cesaret, eğitim, finansman ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"BÜYEM'le 2012’de başlattığımız projeyle Türkiye'yi il il gezerek girişimci kadınlara eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı, en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Bugüne kadar 15 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan bin 500’den fazla kadın girişimciye, BÜYEM tarafından sertifika verildi.

Kadın girişimcilerin sadece iş hayatında değil özel hayatında da kalıcı etkiler bırakan projeyle girişimcilerin dokunduğu herkese fayda sağlıyoruz. Kadın girişimciler öğrendikleri bilgileri çevresindeki kadınlara aktarıyor, böylece çarpan etkisiyle bankamızın ulaştığı kadın girişimci sayısı katlanarak artıyor. Haziran ayında gerçekleştireceğimiz eğitimlere, tüm Mersinli kadın girişimcileri bekliyoruz."

Yorumlar