Kadıköy'deki izinsiz gösteri

- İzinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişi serbest bırakıldı - Bu kişilerden HTKP Genel Başkanı Erkan Baş ile ÖDP İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen'in de aralarında bulunduğu 8'i hakkında, "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'deki izinsiz gösteri

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de izinsiz gösteri düzenleyip bildiri dağıttıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişi, sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. Bu kişilerden 8'i hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.

Alınan bilgiye göre, 24 Eylül'de izinsiz gösteri düzenleyip bildiri dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan, aralarında Birleşik Haziran Hareketi üyelerinin de bulunduğu 14 kişi, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alınan şüpheliler, "Cumhurbaşkanı'na hakaret, polise mukavemet ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Nöbetçi hakimlikçe serbest bırakılan şüphelilerden Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen'in de aralarında bulunduğu 8'i hakkında, "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.


Yorumlar