"Kadıköy Belediyesi 8. Kitap Günleri"

- Kadıköy Belediyesinin, Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği 8. Kitap Günleri, 1 Haziran Çarşamba günü başlayacak

Google Haberlere Abone ol
"Kadıköy Belediyesi 8. Kitap Günleri"

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesinin, Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği Kitap Günleri’nin 8.si 1 Haziran Çarşamba günü Haydarpaşa Garı'nda gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi açıklamasına göre 1-5 Haziran 2016 tarihlerinde Haydarpaşa Garı'nda yapılacak Kitap Günleri'nin onur konuğu, kent kimliğine katkılarından dolayı Türk edebiyatının usta kalemlerinden Selim İleri olacak.

Konuya ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Türkiye'nin en önemli tarihi miraslarından birinde böyle bir etkinlik yapmak bizi heyecanlandırıyor. Tüm İstanbulluları bu tarihi alanda ağırlamaktan onları kitapla ve usta yazarlarla buluşturmaktan son derece mutluyuz." ifadelerini kullandı.

5 gün boyunca sürecek etkinlik ve imza günlerinde Ataol Behramoğlu, Arife Kalender, Adnan Özyalçıner, Aydın Ilgaz, Enver Aysever, Mine Kırıkkanat, Onur Öymen, Buket Uzuner, Emre Kongar, Hüsnü Mahalli, Mustafa Sönmez, Leman Dergisi, Bayan Yanı ve Fil Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar, okurlarıyla buluşacak.

Etkinlikler kapsamında Ataol Behramoğlu, “Şiir ve Yolculuk”, Fikret Başkaya “Bir Başka Uygarlık Mümkün mü?”, Gülsüm Cengiz “Şiirin Rüzgarında Masal Kuşun Kanadında", Murat Meriç “Şarkılı Memleket Tarihi”, Mustafa Sönmez “Kentsel Dönüşüm ve Kent Mücadeleleri", Onur Öymen, “Tarihimizle Yüzleşmek", Levent Üzümcü “Sanat ve Politika” başlıklı söyleşi yapacak.

Ayrıca, Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası’ndan Hasan Bektaş’ın konuşmacı olarak katılacağı "Haydarpaşa'yı Savunmak" başlıklı söyleşide bir araya gelecek.

Kitap Günlerine katılan yayınevlerinin, okul ve kütüphaneler için kitap bağışlayacağı da öğrenildi.


Yorumlar