KADEM'in yeni hizmet binası açılış töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Kadını, yaradılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşler aslında onun hakkını savunmuyor. Tam tersine kadını özgünlüğünden uzaklaştırıyor, tecrit ediyor. Altını, onu değerli kılan özellikleri bir kenara bırakıp, herhangi bir maden haline getirdiğinizde daha açık bir ifadeyle, altınla demiri eşitlediğinizde, adaleti sağlamış olamazsınız. Kadın tartışmalarını da ben bu çerçevede değerlendiriyorum." - "Kadın haklarını savunmak adına adeta insana dair gerçekleri inkar eden ve kesinlikle bu topraklara, bu medeniyete, bizim insanımıza ait olmayan bir bakış açışı yıllarca bu konuyu tekeline almıştır" - "Kadınların bu konumları artık daha görünür hale gelmeye başlamıştır. Aynı şekilde kamuda, özel sektörde, ticarette, siyasette de kadınlarımız çok önemli görevler üstleniyor"

Google Haberlere Abone ol
KADEM'in yeni hizmet binası açılış töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadını, yaradılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşlerin aslında onun hakkını savunmadığını, tam tersine kadını özgünlüğünden uzaklaştırdığını ve tecrit ettiğini belirterek, "Altını, onu değerli kılan özellikleri bir kenara bırakıp, herhangi bir maden haline getirdiğinizde daha açık bir ifadeyle, altınla demiri eşitlediğinizde, adaleti sağlamış olamazsınız. Kadın tartışmalarını da ben bu çerçevede değerlendiriyorum." dedi.

Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) yeni hizmet binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, derneğin yeni genel merkez binasının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"Kuruluşundan bugüne kadar KADEM çatısı altında, kadınlarımızın ve demokrasinin gelişmesi uğrunda verdikleri mücadeleden ve bu yolda emeği geçenlerden de Allah razı olsun" diyen Erdoğan, üç yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren KADEM'in etkinliklerini en başından beri yakından takip ettiğini ifade etti.

KADEM'in başkanı ve diğer arkadaşlarının bu çatı altında nasıl samimi bir gayret ortaya koyduklarını gayet iyi bildiğini dile getiren Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneğinin adından da anlaşılacağı üzere kadınların haklarıyla ilgili çalışmayı, kendine öncelik olarak belirlemiş bir sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ama kadın demek, bildiğimiz gibi insanlığın yarısı demektir. Hatta kadın demek insanın bizatihi kendisi demektir. Rahmetli Neşet Ertaş'ın dediği gibi 'Kadın insandır, erkek insanoğlu'. Kadın yoksa insan da yoktur. Bu bakımdan biz KADEM'i tüm insanlığın haklarını savunan bir kuruluş olarak kabul ediyoruz. Nitekim KADEM'in, kadın konusu yanında, Türkiye'nin her meselesiyle ilgilenen her meseleyle ilgili görüş ve duruş sahibi bir dernek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Türkiye'de pek çok husus... Kadın haklarının savunulması konusunda da tartışmalar uzun süre çarpıtılarak veya çarpık bir anlayış etrafında dönüp durmuştur. Kadın haklarını savunmak adına adeta insana dair gerçekleri inkar eden ve kesinlikle bu topraklara, bu medeniyete, bizim insanımıza ait olmayan bir bakış açışı yıllarca bu konuyu tekeline almıştır. Kadını, yaradılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşler aslında onun hakkını savunmuyor. Tam tersine kadını özgünlüğünden uzaklaştırıyor, tecrit ediyor. Altını, onu değerli kılan özellikleri bir kenara bırakıp, herhangi bir maden haline getirdiğinizde daha açık bir ifadeyle, altınla demiri eşitlediğinizde, adaleti sağlamış olamazsınız. Kadın tartışmalarını da ben bu çerçevede değerlendiriyorum."

"İnsanlığın yarısını oluşturan kadın, anneliğiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkinliğiyle, zarafetiyle, estetiğiyle iç güdüleriyle sahip olduğu farklılıklarla kadındır" diyen Erdoğan, bu gerçeği bir kenara bırakıp, erkekle kadını birbirlerine hasım, rakip olarak gören anlayışı kesinlikle reddettiklerini söyledi.

Türkiye'nin büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan,"Bu hedeflere ulaşabilmemiz için milletimizin her ferdini hareket geçirmemiz, enerjimizin her birimini kullanmamız, potansiyelimizi yüzde yüz değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Kadınların üretimin gizli kahramanları olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarlada, bostanda çalışan, evinde hayvancılıktan el sanatlarına kadar pek çok üretimi gerçekleştiren kadınların bu konumları artık daha görünür hale gelmeye başlamıştır. Aynı şekilde kamuda, özel sektörde, ticarette, siyasette de kadınlarımız çok önemli görevler üstleniyor" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar