KADEM Uluslararası Öğrenci Gençlik Çalıştayı

- KADEM Başkanı Yılmaz: - "Toplumu dinamik ve canlı tutan en temel değişkenlerden biri de gençlerdir. Gençlerin vizyonunu, hedeflerini, ideallerini ve enerjilerini doğru kaynağa kanalize etmemiz, yol göstermemiz gerekiyor." - "Bakınız bugün, şiddet, İslamofobi, bağımlılık, kimlik bunalımı, medya araçlarının yanlış kullanımı gibi gençleri ve elbette ki bizleri ve tüm toplumu tehdit eden birçok sorun alanı karşımıza çıkıyor. Bu sorun alanlarının iyi irdelenmesi, sebeplerinin araştırılması, bu sorunlara karşı farkındalığın arttırılarak etkin mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
KADEM Uluslararası Öğrenci Gençlik Çalıştayı

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, toplumu dinamik ve canlı tutan en temel değişkenlerden birinin gençler olduğunu belirterek, "Gençlerin vizyonunu, hedeflerini, ideallerini ve enerjilerini doğru kaynağa kanalize etmemiz, yol göstermemiz gerekiyor." dedi.

Yılmaz, KADEM tarafından Üsküdar'da bir otelde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Gençlik Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, çalıştayın, yurt içinde ve dışında yaşayan gençlerin ortak problemlerini, gençlerin gözüyle irdelemek, nedenleri tespit etmek ve bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Günümüzde, genç nüfusun daha evvel hiç olmadığı kadar artarak 1.8 milyara ulaştığını gördüklerini belirten Yılmaz, Avrupa'nın en genç nüfusa sahip ülkesinin Türkiye olduğunu, Türkiye nüfusunun da yüzde 41'ini çocuklar ve gençlerin oluşturduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Türkiye adına genç ve dinamik nüfusun oldukça önemli bir zenginlik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Değerli gençler, siz bu ülkenin ve gözü yaşlı bu coğrafyanın umudu, geleceğisiniz. Bugün dünyanın içinde bulunduğu buhrandan insanlığı çıkaracak olan sizlersiniz. Bakın, doğumuzda, batımızda, kuzeyimizde, güneyimizde gözlerini sizlere dikmiş mazlum yığınlarca insanlar var. Şunu hiçbir zaman unutmayınız ki, hayatta insanlık adına, hak ve adalet adına atılan hiçbir adım küçük ve önemsiz değildir. Hele ki attığı her adımın geleceğe izdüşümünün olduğu siz gençlerin adımları, çabaları insanlığın içine düştüğü çıkmaz sokaktan çıkışı için döşenen taşlardır. Dünya yeniden bir dönüşüm içinde, milyonlarca insan evsiz barksız, bırakın vatandaşlığı mülteci bile olamadığı topraklarda hayata tutunmaya çalışıyor. Vicdanını unutmuş insanlıktan merhamet bekliyor. İnsan hakları, eşitlik, demokrasi, özgürlüğün dillerden düşmediği bir yüzyılda artık şahidiz ki, söylemlerin yerini eylemler almadıkça bu buhrandan çıkamayız."


- "Toplumsal ve ahlaki değerlerin törpülendiği bir zamandan geçiyoruz"

Bugün burada demokrasiye sahip çıkan gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Yılmaz, iki gün süren çalıştayda, Türkiye'den ve farklı ülkelerden çeşitli öğrencileri bir araya getirerek, genç jenerasyonun karşı karşıya kaldığı küresel ölçekli ve geleceği tehdit eden bu tür sorunları masaya yatırdıklarını söyledi.

YIlmaz, bu tür çalıştay ve forumların, adaleti, insani değerleri ve dengeyi gözetmeleri noktasında genç dimağların önünü açacak zemini oluşturmaya yardımcı olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Toplumu dinamik ve canlı tutan en temel değişkenlerden biri de gençlerdir. Gençlerin vizyonunu, hedeflerini, ideallerini ve enerjilerini doğru kaynağa kanalize etmemiz, yol göstermemiz gerekiyor. Bakınız bugün, şiddet, İslamofobi, bağımlılık, kimlik bunalımı, medya araçlarının yanlış kullanımı gibi gençleri ve elbette ki bizleri ve tüm toplumu tehdit eden birçok sorun alanı karşımıza çıkıyor. Bu sorun alanlarının iyi irdelenmesi, sebeplerinin araştırılması, bu sorunlara karşı farkındalığın arttırılarak etkin mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi gerekiyor."

Sare Aydın Yılmaz, toplumsal ve ahlaki değerlerin törpülendiği bir zamandan geçildiğini dile getirerek, "Medya araçlarıyla önümüze sürülen ve ahlaki bilinci körelten diziler, filmler ve içinde yaşadığımız teknoloji çağında medya araçlarının kötü yönde kullanımı birçok farklı problemle bizi karşı karşıya bırakıyor. Bu tehditlere fazlaca maruz kalan kesim, gençlerdir. Modern hayatın sunduğu yeni yaşam modelleri medya aracılığıyla ve algı operasyonlarıyla gençliğe empoze ediliyor. Genç neslin medya üzerinden yürütülen, toplumsal ve ahlaki değerlerimize saldıran tüm bu tehditlere karşı uyanık olması gerekiyor." ifadesini kullandı.

"Tüm dünyada devam eden, gençleri hedef alan şiddet olaylarına, özellikle de kadına yönelik şiddet vakalarına karşı sağduyulu davranmalı ve şiddetin her türlüsüne hayır diyecek bir bilinçle hareket etmeliyiz." diyen Yılmaz, KADEM olarak en temel hedeflerinden birinin de genç neslin donanımını arttırmak, sağlıklı bir zihin ve düşünce dünyalarının inşasına hizmet etmek ve onları geleceğe hazırlamak olduğunu dile getirdi.


Yorumlar