Kaçak maden ocağındaki iş kazasına ilişkin dava

- Zonguldak'ta iki madencinin hayatını kaybettiği ruhsatsız kömür ocağını işlettiği iddia edilen sanık ile kaçak madenin yer aldığı özel kömür işletmesine ait sahanın sorumlusunun yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Kaçak maden ocağındaki iş kazasına ilişkin dava

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta kaçak kömür ocağında iki kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "taksirle ölüme sebep olma" suçundan yargılanan tutuksuz sanık Çetin K, kaçak ocağın yer aldığı özel kömür işletmesi sahasının sorumlusu Mustafa T. ile tarafların avukatları katıldı.

Kaçak ocak sahibi olduğu öne sürülen sanık Çetin K'nın avukatı Mehmet Bekar savunmasında, isnat edilen suç nedeniyle müvekkilinin beraatını, mahkemenin görüşü cezalandırmak yönünde ise gerekli indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

Kaçak ocağın bulunduğu özel kömür işletmesinin sorumluluğundaki sahanın yetkilisi Mustafa T'nin avukatı Sertan Açıkgöz ise olayın normal bir iş kazası olarak düşünülemeyeceğini belirtti.

Bölgede günübirlik köstebek yuvası gibi açılabilen madenlerin söz konusu olduğunu aktaran Açıkgöz, "Burada devletin sorumluluğu söz konusudur. Silahlı güvenlik gücü kurma hak ve yetkisi müvekkilimde yoktur. Tanıklar dinlendikten sonra yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep ediyoruz. Müvekkilimin beraatine, mahkeme aksi görüşteyse lehine olan tüm hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kırat Mahallesi'nde, kaçak işletilen kömür ocağında çalışan Erol Gün ve Ahmet Şen, 31 Ağustos 2015'te karbondioksit gazından boğularak yaşamını yitirmişti. İşçilerin cenazesi yaklaşık 9,5 saat süren çalışmanın ardından ocaktan çıkartılmıştı.

Yorumlar