Kabataş'a "martı" formunda transfer merkezi

- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılmasını öngören 5 binlik ve binlik imar planlarını onayladı - Kabataş Fındıklı Molla Çelebi Camisi'nin kuzey tarafındaki bahçe duvarı sınırı hizasından başlayacak "kanat çırpan dev martı" formundaki proje, Kabataş Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ne bitişik balıkçı barınağını da içerisine alacak şekilde yapılacak - Deniz trafiği ile raylı sistemin buluştuğu Kabataş, projeyle 10 bin metrekarelik yayalaştırılmış meydana kavuşacak

Google Haberlere Abone ol
Kabataş'a "martı" formunda transfer merkezi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılmasını öngören 5 binlik ve binlik imar planlarını onayladı.

Saraçhane Belediye Sarayı'nda mayıs ayı toplantılarının son birleşimini gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kabataş'ta, Haliç Metro Köprüsü'nün de mimarı olan Hakan Kıran'ın projesini çizdiği "martı" formundaki transfer merkezinin yapılmasına onay verdi. Konuyla ilgili rapor AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, CHP'li meclis üyeleri ret oyu kullandı.

Kabataş Fındıklı Molla Çelebi Camisi'nin kuzey tarafındaki bahçe duvarı sınırı hizasından başlayacak "kanat çırpan dev martı" formundaki proje, Kabataş Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ne bitişik Kabataş balıkçı barınağını da içerisine alacak şekilde yapılacak. Deniz trafiği ile raylı sistemin buluştuğu Kabataş, projeyle 10 bin metrekarelik yayalaştırılmış meydana kavuşacak. Meydanda yolcu peronu, geleneksel deniz tekneleri, ulaşım birimleri ile yeme-içme salonları yer alacak.

Dolmabahçe-Fındıklı arasındaki araç trafiği yer altına alınacak ve meydanın zemin altında dükkanlar, sergi ve müze salonları ile otopark ve metro bağlantısı olacak. Transfer merkeziyle yayaların sirkülasyonunun hiçbir toplu ulaşım aracı ile kesişmeden sağlanması hedefleniyor. Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş Metro Hattı'nın entegre olacağı transfer merkezi projesi için Koruma Kurulu'ndan onay alındı.

Transfer merkezinin yerinde şu anda Şehir Hatları, İDO, BUDO, Dentur iskeleleri ile Kız Kulesi Turistik İskelesi ve İstanbul Turistik Yüzer Tesis İşletme Derneği bulunuyor.

Yorumlar