Kaan bebek taburcu oluyor

- Bursa'da trafik kazası sonucu yaşamını yitiren hamile annesinin karnından sezaryenle alınan Kaan bebek, yaklaşık bir aylık tedavi sürecinin ardından bugün taburcu edileceği açıklandı - Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Çizmeci: "Her prematüre doğan çocuk gibi Kaan bebeğimizi de bundan sonrası için yakın bir izleme süreci bekliyor. Biz bu bebekleri 5 yaşına kadar çok yakın takibe alıyoruz. Beyninde harabiyet olduğu doğrudur ama bunun ileriki yaşamına ne kadar etkili olabileceğini şu an söylemek mümkün değil"

Google Haberlere Abone ol
Kaan bebek taburcu oluyor

BURSA (AA) - Bursa'da trafik kazası sonucu yaşamını yitiren hamile annesinin karnından sezaryenle alınan Kaan bebek, yaklaşık bir aylık tedavi sürecinin ardından taburcu ediliyor.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander ve Yeni Doğan Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Nevzat Çizmeci, düzenledikleri basın toplantısında, ''Kaan bebek'' ile ilgili yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Çizmeci, bir ay önce ünitelerine ağır travmatik bir durumda gelen bebeğin 32 haftalık olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, Kaan bebeği bugün taburcu etmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Bebeğin çok ağır bir doğum stresi olduğunu ve hayata travmatik başladığını anlatan Çizmeci, ''İlk hafta beyninde birtakım sorunların oluştuğunu gözlemledik ancak Serebral Palsi (beyin felci) yeni doğan bir bebek yatarken koyulabilen bir tanı değil. Sonrasında yıllar içinde klinik olarak oturabilen bir tablo. Bu nedenle kendisine şu an Serebral Palsi demek mümkün değil. Göz ve işitme taramalarını tamamladık onlarla ilgili bir sıkıntısı yok.'' diye konuştu.

Çizmeci, Kaan bebeğin sürekli takip altında olacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Her prematüre doğan çocuk gibi Kaan bebeğimizi de bundan sonrası için yakın bir izleme süreci bekliyor. Biz bu bebekleri 5 yaşına kadar çok yakın takibe alıyoruz. Beyninde harabiyet olduğu doğrudur ama bunun ileriki yaşamına ne kadar etkili olabileceğini şu an söylemek mümkün değil. Çocuk nörolojisinin takibinde olacak bir hastamızdır. Bilinmelidir ki ülkemizde doğan her 10 çocuktan biri prematüre olarak doğmaktadır.''

Merkez Yıldırım ilçesinde 11 Ekim'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, karnındaki bebek, kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahi uzmanlarının müdahalesi sonucu sağlıklı şekilde sezaryenle alınmıştı. Anne Tuğba Dilmeç ise hayatını kaybetmişti. Önceden organ bağışı taahhüdünde bulunan kadının kalbi, karaciğeri, korneaları ve böbrekleri, 6 hastaya nakledilmek üzere alınmıştı.


Yorumlar