Japon yöneticiler işçilerle mescit çevresini temizledi

- Çankırı'da Türk-Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikasının Japon yöneticileri ve Türk işçileri, kentin en eski yapısı olan Taş Mescit'in etrafında temizlik yaptı

Google Haberlere Abone ol
Japon yöneticiler işçilerle mescit çevresini temizledi

ÇANKIRI (AA) - Türk-Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikasında çalışan Japon yöneticiler ve Türk işçiler, Çankırı'nın en eski yapılarından Taş Mescit'in çevresini temizledi.

Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikasının Japon yöneticileri ve Türk çalışanları, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde 1242'de inşa edilen ve mescit olarak kullanılan tarihi Taş Mescit'in etrafındaki alanın çöp sorununa dikkati çekmek amacıyla çevre temizliği yaptı.

Fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Fujio Inada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzer etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Çankırılıların kendilerine çok sıcak davrandığını dile getiren Inada, "Çankırı insanı bize çok yardımcı oldu. Bu minnettarlığımızın bir göstergesi olarak bir şeyler yapmamız gerekiyor diye düşündük ve bu faaliyeti hayata geçirdik. Bundan sonra da yine Çankırı'nın farklı noktalarında temizlik çalışması yapacağız. Aynı zamanda ağaçlandırma çalışması da yapacağız." dedi.

Faaliyeti duyan işçilerin sevindiğini belirten Inada, "İşçiler böyle bir şey yapmak istediğimizi duyunca gönüllü olarak faaliyete katılmak istediler. Çalışanlarımızın gurur duyacakları bir şirket olmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Asıl anlatılmak istenenin çöp atmamak olduğunu ifade eden Inada, "Bugün şu an çöp toplama faaliyeti yapıyoruz ama buradaki asıl nokta, çöp atmamak. Bu yüzden bilincimizi yükseltmemiz gerekiyor." dedi.

İşçiler, daha sonra Taş Mescit'te cuma namazı kıldı.

Yorumlar