Jandarmadan başkentte "sıkı" denetim

- Jandarma ekiplerince yapılan denetimlerde 2 saat içinde 900 kişinin kimliği ve 326 araç sorgulandı - 7 ayda yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 2 bin 350 şüpheli yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Jandarmadan başkentte "sıkı" denetim

ANKARA (AA) - Başkentte 5 noktada 24 saat görev yapan jandarma ekipleri, denetimlerine devam ediyor.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca, jandarma asayiş, trafik, istihbarat, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, uyuşturucu suçlarıyla mücadele birimlerinden 3'ü kadın 40 rütbeli personel ile Eskişehir-Ankara karayolunun 15. kilometresinde geniş çaplı trafik denetimi gerçekleştirildi.

Yol kontrollerinde uygulama yapılan alana hakim yüksek tepelere yerleştirilen donanımlı uzman jandarmalar ile beton bloklarla oluşturulan mevzilerde bekleyen tam teçhizatlı ekipler, denetim yapan personelin güvenliğini sağladı.

Eskişehir-Ankara karayolundaki denetimlerde şüpheli araçlar kontrol noktasına yönlendirilirken, denetimden kaçmak isteyenler için ekipler "kirpi" tabir edilen, araç lastiklerini patlatacak düzeneklerle önlem aldı.

Arama noktalarında şüphelilerin kimlik kontrolleri, tam donanımlı "jandarma mobil karakolu"nda yapıldı.

Sadece 2 saat içinde 900 kişinin kimliği ile 326 araç sorgulandı. Kontroller sırasında asker kaçağı oldukları için haklarında arama emri bulunan 2 kişi yakalandı, 2 araca da trafik cezası kesildi.

Yolcu otobüsleri ve dolmuşlar da durdurularak, yolcuların kimlik kontrolü yapılırken, bagajlar da arandı. Aramalarda uzman bomba ve narkotik köpekleri de kullanıldı.

Ayrıca, ekipler "drone" ile şüpheli araçları tespit etmek ve kaçan araçları yakalamak için havadan denetim yaptı.

- 5 noktada 7 gün 24 saat uygulama yapılıyor

Jandarma ekipleri, Gölbaşı, Etimesgut, Kazan, Mamak ve Esenboğa Havalimanı yolundaki 5 noktada polisle dönüşümlü olarak 7 gün 24 saat arama-tarama ve uygulama yapıyor.

Başkentte yaklaşık 7 ayda jandarmanın trafik denetimlerinde terör örgütü mensubu oldukları ve uyuşturucu sattıkları iddiasıyla arananların da aralarında bulunduğu 2 bin 350 şüpheli yakalandı.

Ankara'ya günde yaklaşık 77 bin araç ile 250 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı, denetimlerin artarak devam edeceği öğrenildi.

Yorumlar