Jandarma Genel Komutanı Mendi Azerbaycan'da

- Mendi, Savunma Bakanı Hasanov ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Genel Komutanı Mendi Azerbaycan'da

BAKÜ (AA) - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da, Savunma Bakanı Kıdemli Orgeneral Zakir Hasanov'la görüştü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hasanov, görüşmede Mendi'ye bölgedeki askeri durumla ilgili geniş bilgi verdi.

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri ilişkilerin hem ikili hem de NATO çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Zakir Hasanov, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için büyük potansiyel olduğunu kaydetti.

İlişkilerin devlet başkanlarının desteği ve askeri kurumlar arasındaki onaylanmış yıllık planlara göre hızla devam ettirilerek daha da gelişeceğini vurgulayan Hasanov, Orgeneral Mendi'nin ziyaretinin de ilişkilerin derinleşmesinde katkı sağlayacağını ifade etti.

Galip Mendi ise Bakü'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilişkilerin tarihi köklere ve dostluk geleneklerine dayandığını, Türkiye'nin Azerbaycan'ın önemli ortağı olduğunu söyledi.

Görüşmede, iki ülke askeri kurumları arasındaki ilişkilerin perspektifleri, askeri eğitim alanında iş birliği olanakları, ortak planların uygulanması, karşılıklı ziyaretlerin düzenlenmesi gibi konularda fikir alışverişi yapıldı.

Orgeneral Mendi, dün de İçişleri Bakanı Ramil Usubov'la görüşmüştü.

Yorumlar