İZTB arazisinin Şifa Üniversitesine devri

- İZTB: "Yönetim kurulumuz, haksızca gasp edilen gayrimenkulümüzü geri alabilmek için gecikmeksiniz başlattığı mücadeleyi dirayetle devam ettirmektedir" - "Eski meclis başkanı Halit Kaya'nın beyanları ve iddiaları asılsız ve mesnetsiz olup gerçekle ilgisi yoktur"

Google Haberlere Abone ol
İZTB arazisinin Şifa Üniversitesine devri

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Borsası (İZTB), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle kapatılan Şifa Üniversitesine istimlak yoluyla devredilen borsa arazisiyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.

İZTB'den yapılan açıklamaya göre, Şifa Üniversitesinin 2011 yılında talep ettiği arazinin, İzmir Ticaret Borsasının karşı çıkmasına rağmen kanun yoluyla istimlak ettirilerek üniversiteye devredildiği, konunun yargıya taşındığı ancak "bugün daha iyi anlaşılan hukuki süreçlerle" bu çabaların sonuçsuz bırakıldığı belirtildi.

"Yönetim kurulumuz haksızca gasp edilen gayrimenkulümüzü geri alabilmek için gecikmeksiniz başlattığı mücadeleyi dirayetle devam ettirmektedir" ifadesine yer verilen açıklamada, söz konusu arazi üzerinde kurulan üniversitenin FETÖ ile irtibatı dolayısıyla kapatıldığı ve arazinin de kamuya döndüğü vurgulandı.

Eski İZTB Meclis Başkanı Halit Kaya'nın sosyal medya hesabından bu süreçle ilgili yaptığı açıklamada borsa yönetimini eleştirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu bağlamda, Halit Kaya'nın beyanları ve iddiaları asılsız ve mesnetsiz olup gerçekle ilgili yoktur. Yakın geçmişte, FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla aranan avukatlarla birlikte hareket ederek, türlü tezgahlarla borsamız yönetimini haksız yere dava eden Halit Kaya, şimdi de attığı sosyal medya mesajlarıyla zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmaktadır. Kaya, son olarak, FETÖ’cü Şifa Üniversitesi tarafından özel kanunla gasp edilen borsa arazisinin, bu üniversiteye el konmasıyla kamuya dönüşünü manipüle etmeye kalkışmıştır."

- Arsa devrinin geçmişi

İzmir Ticaret Borsasına Bornova'daki 11 bin 727 metrekarelik arsasını satın almak için 2011 yılında başvuru yapan Şifa Üniversitesi, olumsuz yanıt üzerine Danıştay 1. Daire'ye arsanın eğitim amaçlı kullanılmak üzere kamulaştırma talebiyle dava açmıştı. Danıştay 1. Daire, üniversitenin talebini yerinde bularak istimlak yoluyla devrine karar vermişti.

Borsanın Danıştay 1. Daire'ye itirazını inceleyen Danıştay 6. Dairesinin de kararı onaması sonrası konu Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na taşınmıştı. Bu süreçte FETÖ bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle kayyum atanan üniversite, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname gereği kapatılmıştı.

Yorumlar