İzmir'deki su kesintisi

- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Doğan: - "İzmir Büyükşehir Belediyesi, 40 yıl sonra İzmirlileri tankerle suya muhtaç etti"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki su kesintisi

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentin 3 büyük ilçesinde yaşanan su kesintisi ve tankerle su dağıtımına ilişkin "İzmir Büyükşehir Belediyesi, 40 yıl sonra İzmirlileri tankerle suya muhtaç etti." dedi.

Doğan, İzmir'de Bornova, Bayraklı ve Konak ilçesinin bazı mahallelerinde uygulanan ve 4 gün süren su kesintisine ilişkin yaptığı açıklamada, bakım, tamirat, yenileme gibi gerekçelerle onbinlerce İzmirliyi etkileyecek su kesintisine gidildiğini, bu hatlarda uzun süredir sorun yaşanmasına rağmen 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından çalışma yapılmasının manidar olduğunu belirtti.

Kesintinin yaşandığı süre boyunca vatandaşların içme ve temizlik ihtiyaçları için tankerlerle su taşındığını ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 yıl sonra beceriksizliğini taçlandırdı. 16 yıl sonra kenti kağıt biletle tanıştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 40 yıl sonra İzmirlileri tankerle suya muhtaç etti. İzmir'e, hemşehrilerimize yakışmayan bu tabloları istemiyoruz. Ancak görünen o ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İZSU'nun beceriksiz, vizyonsuz yönetim tarzı, İzmir'i daha çok susuz bırakacakmış gibi görünüyor.

Bu sular tamamen sağlığa, hijyene aykırı. Adeta yeşilimsi. Bu su ne temizlikte ne yemekte ne bulaşıkta kullanılacak kalitede değildi. Buna rağmen halkımız su alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Adeta su kuyruğu, damacana zinciri oluşturdu. Oysa Belediye, zincir oluşturma konusunda bayağı uzman çünkü geçen hafta sonu belediyenin imkanları ve katkılarıyla kimsenin laiklikle sorunu olmamasına rağmen 'laiklik zinciri' oluşturmaya çalışmışlardı."


Yorumlar