İzmir'deki kavga

- Buca ilçesinde biri Suriyeli iki aile arasında "çocukların gürültüsü" nedeniyle başlayan tartışma sonrası çıkan kavgada yaralanan 3 kişiden baba ve oğlu taburcu edildi, Suriyelinin hastanede tedavisi sürüyor - Olayda, iki ailenin 7 ferdi hakkında "darp, bıçak ve künt cisimle yaralama" suçlamasıyla işlem yapıldı - Sosyal medyada "Suriyelilere yönelik asılsız paylaşımlarda bulunduğu" tespit edilen bir kişi hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince işlem yapıldı, bir kişiyle ilgili de inceleme başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki kavga

İZMİR (AA) - İzmir'in Buca ilçesinde biri Suriyeli iki aile arasında "çocukların gürültüsü" nedeniyle başlayan tartışmanın ardından çıkan kavgayla ilgili iki ailenin 7 ferdi hakkında "darp, bıçak ve künt cisimle yaralama" suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

Buca'da dün akşam biri Suriyeli iki aile arasındaki çıkan kavgada yaralanarak hastaneye kaldırılan Cengiz Y. (53) ve oğlu Fatih Yücel Y. (27) hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Suriyeli Şahud R'nin ise başına aldığı darbe nedeniyle "beyin kanaması şüphesi" üzerine hastanede kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Polis kayıtlarına "karşılıklı darp, bıçak ve künt cisimle yaralama" olarak geçen kavganın "çocuk gürültüsü" nedeniyle çıktığı bilgisi kayıtlarda yer aldı.

Kayıtlarda, Şahud R'nin evinde bulunan çocukların "gürültüleri" nedeniyle karşı evde oturan Cengiz Y'nin duruma müdahale etmesi üzerine tartışmanın başladığı bilgisine yer verildi.

Cengiz Y, polisteki ifadesinde, Suriyeli ailenin çocuklarının ağlama sesinden rahatsız oldukları için duruma müdahale ettiklerini, Şahud R'nin yanlarına geldiğini ve tartıştıklarını, daha sonra ellerinde kesici, yaralayıcı aletler bulunan Suriyelilerin kendini ve oğlunu darbettiğini, sert cisimle vurup bıçakla kollarından yaraladığını, bu sırada polis ekiplerinin geldiğini anlatarak söz konusu kişilerden davacı olduğunu söyledi.

Suriye'de cinayet büro dedektifi olarak görev yaptığını ve 8 yıl önce emekli olduğunu, ülkesindeki iç savaş nedeniyle de 4 yıl önce İzmir'e geldiklerini, eşi, 2 oğlu, 2 gelini ve 4 torunuyla Buca'daki evde ikamet ettiklerini ifadesinde anlatan Şahud R. (59) ise "küçük çocuğun gürültü yapması" nedeniyle karşı komşularıyla tartışma yaşadıklarını, komşusu baba ve oğlunun üzerilerine saldırması, darbedip başına taşla vurmaları üzerine iki oğlu ve evdeki akrabasının da kavgaya karıştığını, polislerin olaya müdahale ettiğini belirtti.

Olayla ilgili, birbirlerinden davacı ve şikayetçi olan taraflardan 7 kişi hakkında, "darp, bıçak ve künt cisimle yaralama" suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

- Suriyelilere ilişkin asılsız paylaşımlara inceleme

Bu arada İzmir'de bazı kişilerin sosyal medya hesapları üzerinden Suriyelilere yönelik asılsız paylaşımlarda bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hesapların kullanıcılarının kimliğinin belirlenmesi için araştırma yaptı.

Polis, "Milliyetçi Karşıyakalılar" hesabı altından "Suriyelilerin ilçede otopark parası istediği, vermeyen kişileri darbettiği, polisin kayıtsız kaldığı ve olaya vatandaşın müdahale etmesi gerektiği" yönünde gerçek dışı paylaşım yapan kişinin S.A. olduğunu tespit ederek, konuyu Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

Polislerce gözaltına alınan S.A, bu paylaşımını çevreden duydukları üzerine yaptığını, daha sonra konunun aslının olmadığını öğrenince de "özür mahiyetinde" mesaj yazdığını belirtti.

İfadesinin ardından S.A, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla yapılan işlem sonrası savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yine sosyal medya üzerinden "Bomboş düşünceler" adlı hesaptan, Mart 2015'te Basmane'de Suriyeli bir çocuğun darbedilmesi sonrası yaşanan bir olayın görüntülerini, yeni meydana gelmiş gibi göstererek "Suriyeliler kafe basıp ortalığı birbirine katıyor, esnafı dövüyor. Ne medya haber yapıyor, ne de polis ilgileniyor" paylaşımında bulunduğunu tespit ederek inceleme başlattı.

Kullanıcının kimlik bilgilerini tespit eden polisin, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla paylaşımı yapan kişi hakkında işlem başlattığı öğrenildi.

Paylaşılan görüntülerde ise Suriyeli bir çocuğun darbedilmesi sonrası ailesinin, çocuklarını darbettiklerini ileri sürdükleri internet kafedekilerle tartışmasının yer aldığı bildirildi.

Yorumlar